Nogle af retterne er blevet ganske ok og velsmagende, de har bare ikke kunne erstatte ris a la manden juleaften og jeg har savnet den dessert, som jeg ellers kun spiser den ene gang om året
– Hak mandler nogenlunde fint med en kniv og fordel mandlerne rundt i massen. – Bland kornene fra vaniljestængerne og sukkeret i den nedkølet risengrød
Servér med kirsebærsauce eller dessertkirsebær. En rigtig juledessert. Vidste du at man faktisk godt kan lave risalamande af en rest risengrød, hvis du har en rest du ikke vil smide ud, selvom den ikke er kogt med vanilje
Har du planer om at servere denne risalamande for din kødspisende og mælkedrikkende familie, så er der er god chance for, at de ikke engang vil lægge mærke til, at de har fået en sundere og mere medfølende udgave af den traditionelle juledessert
Jeg er og har altid været overvild med varm grød – havre og risengrød som favoritterne. Jeg har endda opvarmet grøden forsigtigt, i blandet lidt fløde og spist den med smørklat og kanel – hvilket ikke var helt dårligt
Med inspiration fra den italienske dessert, tira-mi-sú (træk mig op), trækker jeg risalamanden ud af den traditionelle præsentation og ind i en ny verden af lagdelt lækkerhed
(jeg glemte det i video'en)Skrab vanillekornene og put dem i fløden sammen med sukkeret. 1 portion risengrød1 stang vanille, kornene150 gram smuttede mandler4 spsk sukker4 dl piskefløde. 1 portion risengrød
Den lækre opskrift er ikke lige så syndig, så du kan nyde den med ro i sindet. Har man rester af risengrød, syntes jeg det er en super idé at lave det til klatkager
Dette indlæg blev udgivet i Bagværk, Desserter og tagget cheesecake, digestive kiks, flormelis, hvid chokolade, juledessert, kirsebærsauce, kirsebærvin, Maizena majsstivelse, mandler, marcipan, New York style cheesecake, NY style cheesecake, Philadelphia Original, polynesisk vaniljestang, portvin, ris a la mande, risalamande, risengrød, rørsukker, smør, sukkerhjerter, økologisk citron, økologiske æg