Brød uden gær og surdej opskrifter

Surdej til lyst brød

Surdej til lyst brød

F. ø. r. s. t. e. g. a. n. m. u. d. j. o. p. ,. k. l. å. i. 1. 0. f. D. v. æ. M. b. y. 2. h. H. G. 3. 5
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Det tager blot nogle dage, og så kan man bage skønne brød med den gode syrlige smag. Dejen vil blive tiltagende syrlig at dufte til og den vil boble
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten af surdejenog brug røremaskinen flittigt. brød, opskrift, rugbrød, surdej
Projekt Brød

Projekt Brød

    Bogen er bygget op på den måde at den starter med anvisninger på hvordan man laver en kultur og sidenhen en surdejog til sidst basisbrødet
Surdej

Surdej

En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Nu er du klar til at bage brød. Du skal selvfølgelig også tilsætte mere til din surdej, hver gang du bruger noget af den
Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Denne opskrift og guide egner sig særligt til dig, der gerne vil bage forskellige typer hvedebrød med surdej, men altså ikke rugbrød i denne omgang
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

groft rugmelLun først kærnemælken let og rør herefter gæren ud heri.  Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda udensurdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig
Solsikkerugbrød uden surdej

Solsikkerugbrød uden surdej

groft rugmelLun først kærnemælken let og rør herefter gæren ud heri. - og nøøøjh hvor er det lækkert og nemtIkke nok med at det både er lækkert og nemt, så er det jo også et ganske sundt brød, hvilket er en væsentlig faktor i denne "kur og tortur" tid - og NEJ, jeg spiste ikke den flotte "rose" af smør der så fint er placeret ovenpå et par skiver af dette guddommelige lækre rugbrød på billedet ovenover, for jeg er jo på kur
Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Jeg har bagt dette brød mange gange nu, og endelig er jeg nået til den fremgangsmåde, som giver os det brød, som vi virkelig kan lide

Sådan laver du en surdej

Surdejsbrød. Efter blot en uge, lugtede den langt væk af syre, på sådan en måde, at jeg aldrig ville komme den i mit brød
Ølandshvedeboller med surdej

Ølandshvedeboller med surdej

Men hold op, hvor bliver der bare noget godt brød ud af det. Udgangspunktet for de her ølandshvedeboller med surdej er det samme som verdens bedste surdejsbrød
Rugbrød - Med Surdej (2 Stk.)

Rugbrød - Med Surdej (2 Stk.)

Pynt med solsikkekerner lige før brødet sættes i ovnen. Kom rugkerner, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i en stor skål sammen med vandet ogsurdejen, og lad det stå i minimum 8 timer (sæt det evt. Næste morgen blander du de resterende ingredienser i skålen og lader det hæve i 1-2 timer. Fordel derefter dejen i 2 forme (1 liter) og lad dem hæve 1-2 timer igen. Forvarm ovnen til 175 grader (varmluftovn) og sæt brødebde ind på nederste rist i 70 minutter (temperaturen i midten af brødet skal være 95 grader). Tag brødet ud af formen og lad det hvile på en rist 3-4 timer før det serveres. Surdej 400 g
Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Desuden giver kartoffelmelsblandingen i hvidlig skorpe, der dagligt får mine alarmklokker til at bimle og bamle – indtil jeg atter konstaterer, at det ikke er mug… Fremgangsmåden, jeg baserede mit rugbrød udfra, antyder i øvrigt at brødet bedst opbevares i køleskab
Rugbrødet som min mor bager det

Rugbrødet som min mor bager det

Rugbrødet er nemlig bagt med surdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Nu synes jeg, at det er på tide, at I får opskriften på det her super lækre, saftige, sprøde og mit absolut yndlingsrugbrød
Mørkt rugbrød med kerner

Mørkt rugbrød med kerner

Kom knækkede rugkerner, hvedekerner, hørfrø og solsikkefrø i en stor skål sammen med vandet ogsurdejen
Lækkert og nemt, fugtigt rugbrød m. Massere af kerner

Lækkert og nemt, fugtigt rugbrød m. Massere af kerner

• Kom kernerne i blød i vand ogsurdej i min. Husk ikke at skære i brødet før det er kølet helt af. Når det er kølet af kommes det i en plastikpose for at holde på fugtigheden og for at skorpen ikke bliver hård