Når du bruger af din surdej blandes den op på ny med resten af den eksisterende surdej. Hæld dejen ud på et mel dækket bord og tilpas formen til franskbrøds størrelse, undgå at vende den for meget
Frøene giver et godt bid i brødet, selvom de ikke rigtigt smager af noget som helst. Alligevel fik jeg lyst til at prøve de små birkeslignende frø, da jeg så dem i Rema, og de er slet ikke så ringe endda i brød
Tag det ud af ovnen og bank både på bunden og toppen afbrødet. Opskrift leveret af. Tilsæt dernæst fuldkorns speltmel og hvedemel og bland det grundigt sammen
Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød
Nu former du et flute ved at rulle den klistrede dej i melet, således at melet får dejen til at slippe dine hænder (det giver også brødet et rustikt udseende, når det er bagt)
Nej, for som vi alle ved, er det en dyr, men luksuriøs fornøjelse – som jeg forestiller mig er helt fantastisk, når jeg ælter mine fingre til ukendelighed i en pizzadej – hvorfor vi ikke får pizza så ofte… Eller lækkert brød, som kræver en stærk bagers gode armkræfter
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
På grund af gulerødderne holder det fugtigheden ok, men ligesom andre hurtighævende brød skal det spises ret hurtigt efter det er bagt, hvis det ikke skal blive for tørt
Jeg er en af dem der ikke synes at pølsehorn behøver smage af andet end pølse og brød. 60 gram speltmel. Læg pølsehornene på en plade med bagepapir, og bag dem i midten af ovnen på 200 grader i ca. 60 gram speltmel