1 Til
16 stk 7 dl hvedemel 7 dl fuldkornshvedemel 1 knsp salt 50 g gær 5 dl vand 2 dl naturel yoghurt 2 spsk olie 1 æg 200 g valnødder Pensling lidt vand (kogende) 1 tsk sukkerKlik her og få vores e-kogebog med de lækreste opskrifter på boller - helt gratis.
Bland hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt vand og derefter yoghurten, og bland det godt.
Rør olie og æg i dejen, og ælt det grundigt. Hak valnødderne groft, og bland også dem i dejen.
Dæk dejen til med et viskestykke, og sæt den til hævning i skålen i ca. 30 minutter.
Del dejen i det antal boller, du skal lave, og form dem, så de bliver runde. Sæt bollerne på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir, dæk dem til med et viskestykke, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
Bland kogende vand og sukker, og pensl bollerne med det.
Bag valnøddebollerne i ca. 12-16 minutter ved 200 grader. Bagetiden afhænger meget af ovnen, og måske skal de bages i længere tid. Så hold øje med dem, og tag dem ud, når de har fået en gylden overflade og lyder hule, når man banker under bunden på dem.
Tweet Indsendt af Elise d. 11.04.16. Kategori: Madopskrifter › Bageopskrifter › Boller
Mysli, tranebær, chokolade eller nødder, og jeg har i lang tid haft lyst til at bage min egne langtidshævede valnøddeboller (har fået lidt inspiration fra Valdemarsro)
ca. 18 stk Brød som skal langtidshæve – det er sundere og giver en super god smag. Lav dejen om morgnen inden du tager på arbejde eller hvad du nu skal, så har du til aftensmad eller aftenteen, eller lav dejen om aftenen, i weekender hvor der er god tid til morgenmaden ,eller til næste dags frokost
S. å. d. a. n. e. k. l. i. g. r. v. j. s. ø. …. p. f. t. h. y. o. m. b. c. u. A. ,. O. H. V. (. 1. 6. ). 3. 5. æ. 4. 8. 0. 2. L. ½. N. B. -. C. –. D. G. M
Koldhævede valnøddeboller (ca. Koldhævede morgenboller er nemme at lave og kan varieres på mange forskellige måder med forskellige typer af mel, nødder og kerner
Valnøddeboller, 16 stk. Det her er endnu en af de opskrifter, jeg har haft liggende i gemmerne fra barnben, hvor jeg stod for en stor del af brødbagningen derhjemme
Opskrift på valnøddeboller (Jeg fik 24 boller og et lille brød ud af denne opskrift)Ingredienser. Valnøddebrød og boller smager altid fantastisk i min verden, men det er særligt godt op til jul
Valnøddeboller. Dej (2 stænger). 25 g. gær. 1 dl. mælk. 3 1/2 spsk. sukker. 250 – 300 g. mel. 1 æg. 125 g. smør. lidt salt. Varm mælken op til den er lillefingervarm og opløs gæren deri
Da jeg ikke er fan af sennep, blev valnøddebollerne i stedet smurt med lidt aioli. Denne opskrift er inspireret af et besøg hos Ma Poule i Torvehallerene, som er kendte for deres fantastiske flûte med confit de canard / confiteret and
Valnøddeboller. Så er vi sørme allerede kommet til april måned. Hold nu op hvor går tiden bare stærkt. Og ja jeg lyder pænt gammel, når jeg siger sådan, men det gør den altså
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.