Tagliata med rucola og parmesan
www.valdemarsro.dk
www.valdemarsro.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 750 g oksekød, mørt - fx. onglet, mørbrad eller ribeyes
  • 15 spsk olivenolie
  • 14 fed hvidløg
  • 13 stængler frisk rosmarin, + lidt til servering
  • 11 øko citron, revet skal herfra + 1-2 spsk. saft
  • 1 flagesalt
  • 1 sort peber, friskkværnet
  • 150 g parmesan, friskrevet
  • 1125 g rucola
  • 14 spsk pinjekerner, ristede
  • 11 kg kartoffel
  • 12 spsk olivenolie
  • 15 stængler frisk rosmarin
  • 12 fed hvidløg, finthakketSe videoen, hvor jeg viser opskriften her >>   Vend kartoflerne i olie og salt, læg dem på en bradepande med bagepapir, sammen med rosmarinkviste og et par knuste fed hvidløg. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
  • OBS. tidsangivelsen på opskriften er alene for tagliata og ikke kartofler. Tagliata
  • Tag kødet ud af køleskabet en halv time inden tilberedning. Rist pinjekernerne gyldne på en lille pande og tag derefter af varmen. Opvarm en pande med tyk bund ved høj varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie, kom kødet på og steg kødet i cirka 20 sekunder på alle sider. Når det er stegt på alle sider drysses med salt og peber og kødet vendes fortsat i 1-2 minutter endnu. Stegetiden variere efter kødets tykkelse og hvor rødt man ønsker sin tagliata (som traditionelt serveres meget rød). Jeg beregner omkring 3-4 minutter i alt. Tag kødet af varmen og lad det hvile på et skærebræt med saftrille, i cirka 5 minutter. Kom imens 3 spsk. olivenolie, hvidløg, citronskal og rosmarin på panden og skru straks helt ned for varmen. Lad det stå i et par minutter, tilsæt det kødsaft, der er løbet af det stegte kød. Tag af varmen og sigt til sidst marinaden i en skål. Vend rucola med e1-2 spsk sigtet marinaden fra panden og anret den på et fad eller tallerkener og skær tynde bøffer på cirka ½ cm tykkelse af kødet. Drys med flagesalt og friskkværnet peber og 1-2 spsk af den sigtede sauce. Anret kødet på rucolasalaten, fordel et gavmildt (eller efter smag) drys friskrevet parmesanflager, sprøde pinjekerner, ærtespirer og lidt flagesalt, samt et par rosmarinstilke til pynt. Server den lækre Tagliata med en skål ovnstegte kartofler med olivenolie, hvidløg, havsalt og masser af frisk rosmarin. Opskrift – Kartofler
  • 1 kg kartofler, vaskede og skåret i halve
  • 2 spsk olivenolie, flagesalt, rosmarin og 2 fed hvidløg Vend kartofler med olie, salt, rosmarin og hvidløg. Bag kartoflerne ved 220 grader varmluft i 35-40 minutter til de er tilpas sprøde og lækre.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.