Nogle ved, at jeg INTET vidste om at lave brød før jeg startede for 1år siden. Jeg gad ikke lave det, fordi jeg forstod ikke hvorfor det ikke altid blev godt
En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror. Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
den over i mit fine nye ”surdejs-glas”. længerevarende surdejs-forhold (. Surdejsstarterens skal have konsistens nogenlunde som en tynd pandekagedej, og den skal opbevares ved stuetemperatur i en delvist lukket beholder, der tillader dejen at ånde
Jordskok/sød kartoffel suppe. Hvis man slår suppeopskrifter op på nettet, kommer der (som med alt andet) mange forskellige tilgange til at lave suppe på
For et par uger siden var jeg ude at spise sammen med to af mine ve-ganske gode blogger-venner. Thomas fra Kærlighed & Kikærter og Henriette fra Grøn, Sund & Lækker
Jeg har altså ikke tabt alle kanasterne i hovedet endnu,. ) men jo min surdej hedder Simon. En sur dej er et levende væsen og fortjener et navn, læste jeg engang
Så skal der laves surdej. En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Alt du behøver er at piske den hver dag -eller hver anden
Jeg vil også tilføje, at jeg har forsøgt at gøre surdejsbegrebet en anelse mere “spiseligt” med dette blogpost, fordi jeg selv synes, at det kan blive en næsten for besværlig proces, hvis ikke man kan tage nogle lette genveje hist og her
Jeg har altid, da jeg var yngre, syntes at surdej, var noget underligt, besværligt noget, og jeg har ikke rigtigt været klar over, at det faktisk kan bruges til andet, end bare rugbrød, ikke før jeg begyndte at undersøge det rigtigt, her i vinter, hvor min far en dag, ud af det blå sagde "Hvornår skal du i gang med at bage rugbrød
Når man surfer rundt på de amerikanske paleo-sider, får man indtryk af, at blomkålsmos er det fedeste i verden og bestemt smager bedre end kartoffelmos
Et super saftigt og velsmagende brød med dejlig sprød skorpe. Da det er bagt med surdej holder brødet sig lækkert saftigt i flere dage og behøver ikke ristes eller noget for at kunne nydes
Her får du nogle eksempler på mængderne til surdejsopfriskeren. SurdejsopfriskerNår du tager 1 dl af surdejen fra til brøddej, skal du friske surdejen op ved at tilsætte 1 dl ny”surdej”
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.