Denne gang valgte jeg at lave en citrontærte med marengslåg - en klassiker i mit køkken. Smelt smørret med flormelis, citronsaft og -skal i en gryde og lad det koge i fem minutter
60-70 g flormelis. Tærteform med udtagelig bund, 22-24 cm. Fjern bagepapir og bønner og giv bunden yderligere 4-5 minutter. Sæt den tilbage i ovnen under grill på max varme til marengsen er let gylden (20-30 sekunder, så hold øje). 60-70 g flormelis
Et stort ønske om at lave kager, men allerede en kage i køleskabet … Hvad skal jeg gøre. Det er søndag morgen, vi har ikke noget til frokost, og jeg har ikke noget til frokost næste dag på arbejde
Vend den flade dej over i et stort tærtefad - det kan være lidt svært og det er en porøs dej, så lap eventuelle huller med overskydende dej og giv det et godt tryk6. Rør æggeblommerne i og rør rundt til cremen tykner igen - ca 5 minutter ved middel/lav varmt blus7. Grill ved højeste varme tærten i 1-2 minutter, til spidserne af marengsen er gyldenSå er den klar til servering
Og der ver en episode hvor de skulle bage tærter, især en citrontærte med marengs. På dette tidspunkt havde jeg aldrig prøve at bage en citrontærte, for jeg fik en uheldig oplevelse med en citrontærte, der var alt for meget lemony og meget meget sur
Citrontærte med Flødeskum og Kanelkiks til 6 personer. Bag 10-15 min ved 170 grader. Fordel cremen over bunden og bag nederst i ovnen 18-20 min ved 150 grader
Når den er kold, fjernes kikærterne forsigtigt - lad stadig bunden blive i formen. 15-18 minutter, til den er let gylden. Hæld den over tærtebunden og bag den i ovnen ved 110 g i 35-40 min
Charmerende citrontærte med massive mængder marengs Mørdej - 150 g smør- 225 g hvedemel- 75 g sukker- 1 nip salt- 1 æggeblomme Koldt smør skæres i mindre stykker og blandes med håndkraft med de resterende ingredienser til en fast kugle. Forbag bunden i 20-25 min ved 180 grader. Citronfyld- 3 øko citroner- 100 g smør- 75 g flormelis - 3 pasteurisede æg- 15 g Maizena Riv skallen fra den ene citron og pres saften fra alle 3. Smelt smøret med citronsaft, -skal og flormelis over et blus og lad det koge små 5 minutter. Marengs*- 4,5 pasteuriserede æggehvider (svarer til 3 bægre)- 220 g flormelisBland æggehviderne med flormelis og pisk marengsen
Rul herefter dejen ud og smør en spring- eller tærteform. For lidt tid siden blev der fremstillet denne friske citrontærte, som jeg længe har overvejet
Tilbage til virkeligheden. Efter 3 dejlige dage i København med familien uden internetforbindelse er det nu lidt rart at være tilbage og få opdateret rundt omkring
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.