Pitabrød med falafel, økologisk salat og agurkedressing med dild
www.retnemt.dk
www.retnemt.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • Persille
  • 1 tsk spidskommen
  • 1  tsk stødt koriander
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 spsk olie til stegning
  • Sesamfrø
  • 4 pitabrød
  •  
  • Salat
  • Salat
  • ½ rødløg
  • ½ agurk
  • 100 g cherrytomater
  •  
  • Agurkedressing
  • ½ agurk
  • 4 spsk creme frisk 9%
  • Dild
  • Salt og peber  
  • 12 dåser kikærter
  • 3 fed hvidløg
  • Persille
  • 1½ tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 spsk olie til stegning
  • Sesamfrø
  • 6 pitabrød
  •  
  • Salat
  • Salat
  • 3/4  rødløg
  • 1 agurk
  • 150 g cherrytomater
  •  
  • Agurkedressing
  • ½ agurk
  • 6 spsk creme frisk 9%
  • Dild
  • Salt og peber
  • 12  dåser kikærter
  • 4 fed hvidløg
  • Persille
  • 2 tsk spidskommen
  • 2  tsk stødt koriander
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk hvedemel
  • 6 spsk olie til stegning
  • Sesamfrø
  • 8 pitabrød
  •  
  • Salat
  • Salat
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 200 g cherrytomater
  •  
  • Agurkedressing
  • 1 agurk
  • 8 spsk creme frisk 9%
  • Dild
  • Salt og peber  Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
  • 1. Hæld væden fra kikærterne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Skyl og tør persillen og hak den groft.
  • 2. Tilsæt presset hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og hvedemel til kikærterne.
  • 3. Blend kikærteblandingen til en jævn, men stadig grov masse. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken.
  • 4. Form små, flade bøffer af kikærtemassen og vend dem i sesamfrø. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
  • 5. Skyl og tør imens salat, agurk og tomater. Riv salaten i grove stykker og læg dem på et fad. Halver tomaterne og del agurken og skær den ene halvdel i tynde skiver. Fordel tomater og agurkeskiver på salaten.
  • 6. Pil løget, halver det og skær det halve i tynde ringe og fordel over salaten. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren.
  • 7. Skær den anden halve agurk over på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken ud i små tern. Bland agurketern med creme frisk og fintklippet dild, krydr med salt og peber.
  • 8. Fyld salat og falafel i et pitabrød og server agurkedressingen til, eller sæt det hele på bordet, så man selv kan blande efter lyst og behag.
  • 1 Tilberedningstid: Ca. 30 minutter 1. Hæld væden fra kikærterne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Skyl og tør persillen og hak den groft.
  • 2. Tilsæt presset hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og hvedemel til kikærterne.
  • 3. Blend kikærteblandingen til en jævn men stadig grov masse. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken.
  • 4. Form små, flade bøffer af kikærtemassen og vend dem i sesamfrø. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
  • 5. Skyl og tør imens salat, agurk og tomater. Riv salaten i grove stykker og læg dem på et fad. Halver tomaterne og del agurken og skær den i tynde skiver. Fordel tomater og agurkeskiver på salaten.
  • 6. Pil løget, halver det og skær det halve i tynde ringe og fordel over salaten. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren.
  • 7. Skær den halve agurk over på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken ud i små tern. Bland agurketern med creme frisk og fintklippet dild, krydr med salt og peber.
  • 8. Fyld salat og falafel i et pitabrød og server agurkedressingen til, eller sæt det hele på bordet, så man selv kan blande efter lyst og behag.
  • 1 Tilberedningstid: Ca. 35 minutter
  • 1. Hæld væden fra kikærterne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Skyl og tør persillen og hak den groft.
  • 2. Tilsæt presset hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og hvedemel til kikærterne.
  • 3. Blend kikærteblandingen til en jævn men stadig grov masse. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken.
  • 4. Form små, flade bøffer af kikærtemassen og vend dem i sesamfrø. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
  • 5. Skyl og tør imens salat, agurk og tomater. Riv salaten i grove stykker og læg dem på et fad. Halver tomaterne og skær agurken i tynde skiver. Fordel tomater og agurkeskiver på salaten.
  • 6. Pil løget, halver det og skær det i tynde ringe og fordel over salaten. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren.
  • 7. Del  den anden agurk på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken ud i små tern. Bland agurketern med creme frisk og fintklippet dild, krydr med salt og peber.
  • 8. Fyld salat og falafel i et pitabrød og server agurkedressingen til, eller sæt det hele på bordet, så man selv kan blande efter lyst og behag.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.