1. Hæld
væden fra kikærterne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Skyl og tør persillen og hak den groft.
2. Tilsæt
presset hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og hvedemel til kikærterne.
3. Blend
kikærteblandingen til en jævn, men stadig grov masse. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken.
4. Form
små, flade bøffer af kikærtemassen og vend dem i sesamfrø. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
5. Skyl
og tør imens salat, agurk og tomater. Riv salaten i grove stykker og læg dem på et fad. Halver tomaterne og del agurken og skær den ene halvdel i tynde skiver. Fordel tomater og agurkeskiver på salaten.
6. Pil
løget, halver det og skær det halve i tynde ringe og fordel over salaten. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren.
7. Skær
den anden halve agurk over på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken ud i små tern. Bland agurketern med creme frisk og fintklippet dild, krydr med salt og peber.
8. Fyld
salat og falafel i et pitabrød og server agurkedressingen til, eller sæt det hele på bordet, så man selv kan blande efter lyst og behag.
1 Tilberedningstid:
Ca. 30 minutter 1. Hæld væden fra kikærterne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Skyl og tør persillen og hak den groft.
2. Tilsæt
presset hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og hvedemel til kikærterne.
3. Blend
kikærteblandingen til en jævn men stadig grov masse. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken.
4. Form
små, flade bøffer af kikærtemassen og vend dem i sesamfrø. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
5. Skyl
og tør imens salat, agurk og tomater. Riv salaten i grove stykker og læg dem på et fad. Halver tomaterne og del agurken og skær den i tynde skiver. Fordel tomater og agurkeskiver på salaten.
6. Pil
løget, halver det og skær det halve i tynde ringe og fordel over salaten. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren.
7. Skær
den halve agurk over på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken ud i små tern. Bland agurketern med creme frisk og fintklippet dild, krydr med salt og peber.
8. Fyld
salat og falafel i et pitabrød og server agurkedressingen til, eller sæt det hele på bordet, så man selv kan blande efter lyst og behag.
1 Tilberedningstid:
Ca. 35 minutter
1. Hæld
væden fra kikærterne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Skyl og tør persillen og hak den groft.
2. Tilsæt
presset hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og hvedemel til kikærterne.
3. Blend
kikærteblandingen til en jævn men stadig grov masse. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken.
4. Form
små, flade bøffer af kikærtemassen og vend dem i sesamfrø. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
5. Skyl
og tør imens salat, agurk og tomater. Riv salaten i grove stykker og læg dem på et fad. Halver tomaterne og skær agurken i tynde skiver. Fordel tomater og agurkeskiver på salaten.
6. Pil
løget, halver det og skær det i tynde ringe og fordel over salaten. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren.
7. Del
den anden agurk på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken ud i små tern. Bland agurketern med creme frisk og fintklippet dild, krydr med salt og peber.
8. Fyld
salat og falafel i et pitabrød og server agurkedressingen til, eller sæt det hele på bordet, så man selv kan blande efter lyst og behag.
D. a. v. i. r. h. o. s. d. e. n. l. k. ,. t. ø. b. m. f. y. g. j. C. å. V. æ. u. p. M. S. R. ). J. (. -. F. c. 1. 3. 0. 5. 2. E. H. O. L. 8. K. B. x. P. T. 4. w. I. z. ". ) l
J. e. g. k. a. n. o. d. t. l. i. p. u. r. b. ø. v. s. ,. f. å. D. m. æ. j. K. h. y. c. z. -. S. U. F. P. G. 2. I. 0. 3. 1. ½. /. 4. (. ). R. T. L. 5. H. V. 6. 7
Hjemmelavet pitabrød – dog uden de ellers planlagte falafel, da de strandede i Valby. Sprinkl lidt vand ind i ovnen, og sæt pitabrødene ind på den varme bageplade
Denne her ret er et super godt alternativ til pitabrød. salat, peberfrugt, løg & fetaDressing af yoghurt, presset hvidløg og lidt revet agurkSådan gør du
Rucolasalatmed chiliost og pesto. Drys med feta og evt lidt ekstra oliven olie. Medaljer. En dejlig vintersalat som kan varieres alt efter hvilke rodfrugter du har liggende
F. o. r. m. k. i. n. g. h. a. l. v. d. e. u. s. t. j. ø. b. æ. ,. c. q. y. D. p. å. f. M. O. K. S. (. ). J. R. 2. 1. E. H. 5. ½. /. 4. -. é. P. V. B. A. w. I. C. T. ". 0. ) g
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.