Smelt smør på en stor slip let pande og sæt dejen i klatter med en spiseske. Det bedste ved risengrød er nok, at man kan lave klatkager dagen efter, hvis der er en rest tilbage
Steg klatkagernepå middelvarme (hvis man steger med for høj varme bliver klatkagerne brændt på skorpen og ikke gennemstegt i midten – og det er ikke ret lækkert)
Den lækre opskrift er ikke lige så syndig, så du kan nyde den med ro i sindet. varm en pande op med lidt olie og lig dejen i små klatter på panden og steg dem ligesom amerikanske pandekager
Smelt noget fedtstof på panden og hæld risengrøden på panden i små, fine klatkager. Kagerne skal steges på panden ved svag til middel varme, indtil de er lysebrune
Når jeg husker tilbage på min barndom, så var dagen efter vi havde fået risengrød meget bedre end den dag vi fik risengrøden, for der fik vi nemlig klatkager eller som nogle kalder det risklatter, risenklatter eller lignende
Pres den flad på panden hvis den er blevet lidt tyk. Men jeg syntes ikke det giver mening at bruge for 15 kroner vanille på at redde for 5 kroner rester
Da brændenælde høsten er startet fik jeg ideen til denne kobination, som jeg dog kom lidt mere æg i, end i den oprindelige opskriftpåkartoffelklatkager
Smelt smørret på en pande og steg klatkagerne til de er gyldne. 7,5 dl (1 portion) risengrød - Se opskrift her. 7,5 dl (1 portion) risengrød - Se opskrift her
Det er enormt let at tilberede klatkager, og sædvanligvis laver jeg dem på slum med målene, men for at opskriften kunne komme på bloggen, så måtte jeg være nøjsom med målene
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.