Oksecuvette med peberfrugtcreme – og ovnbagte rodfrugter
www.retnemt.dk
www.retnemt.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Oksecuvette ca. 550 g
  • 11 peberfrugt
  • 1 Ca. 750 g blandede rodfrugter 
  • 17 skalotteløg
  • 1 Frisk rosmarin
  • 1 Frisk timian
  • 11 ps hvidvin
  • 11 bouillonterning-okse
  • 11 bg mascarpone
  • 1 Groft  brød (2 stk)
  • 12 peberfrugter
  • 1 Ca. 1 kg blandede rodfrugter 
  • 110 skalotteløg
  • 1 Groft  brød (3 stk)
  • 1 Oksecuvette ca. 1,1 kg
  • 11,5 kg blandede rodfrugter
  • 113 skalotteløg
  • 1 Groft brød (4 stk)
  • 1 Oksecuvette ca. 550 g
  • 1 peberfrugt
  • . 750 g blandede rodfrugter 
  • 7 skalotteløg
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • 1 ps hvidvin
  • 1 ps hvidvin seddike
  • 1 bouillonterning-okse
  • 1 bg mascarpone
  • Groft brød (2 stk)
  • 1 Oksecuvette ca. 550 g
  • 2 peberfrugter
  • . 1 kg blandede rodfrugter 
  • 10 skalotteløg
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • 1 ps hvidvin
  • 1 ps hvidvin seddike
  • 1 bouillonterning-okse
  • 1 bg mascarpone
  • Groft brød (3 stk)
  • 1 Oksecuvette ca. 1,1 kg
  • 2 peberfrugter
  • 1,5 kg blandede rodfrugter
  • 13 skalotteløg
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • 1 ps hvidvin
  • 1 ps hvidvin seddike
  • 1 bouillonterning-okse
  • 1 bg mascarpone
  • Groft brød (4 stk)Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min. i lidt smør eller olie. Halver peberfrugten, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne.  Sæt temperaturen på 200 grader. Sæt stegetermometer i midten af kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen. Steg til kernetemperaturen er 60-65 grader - ca. 45 min. Skræl 650 g rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og 1 spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 1½ dl vand. Pil skindet af peberfrugterne. Skær det sidste skalotteløg i kvarte og steg dem sammen med peberfrugt på en pande i lidt olivenolie, til løget er mørt. Tilsæt ½ dl hvidvin, ½ spsk hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med 75 g mascarpone og smag til med salt og peber. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud og skær kødet i tynde skiver. Server med rodfrugter, pebersauce og lunt brød. 
  • 1 Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min. i lidt smør eller olie. Halver peberfrugterne, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne.  Sæt temperaturen på 200 grader. Sæt stegetermometer i midten af kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen. Steg til kernetemperaturen er 60-65 grader - ca. 45 min. Skræl 1 kg rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær 2 med krydderurter og 1½ spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min. Kog vand til bouillon og opløs ¾ terning i 2¼ dl vand. Pil skindet af peberfrugterne. Skær det sidste skalotteløg i kvarte og steg dem sammen med peberfrugt på en pande i lidt olie, til løget er mørt. Tilsæt ¾ dl hvidvin, ¾ spsk hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med 125 g mascarpone og smag til med salt og peber. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud og skær kødet i tynde skiver. Server med rodfrugter, pebersauce og lunt brød.
  • 1 Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min. i lidt smør eller olie. Halver peberfrugterne, fjern kerner og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne.  Sæt temperaturen på 200 grader. Sæt stegetermometer i midten af kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen. Steg til kernetemperaturen er 60-65 grader. Skræl 1,3 kg rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær 2 med krydderurter og 2 spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min. Kog vand til bouillon og opløs 1 terning i 3 dl vand. Pil skindet af peberfrugterne. Skær det sidste skalotteløg i kvarte og steg dem sammen med peberfrugt på en pande i lidt olivenolie, til løget er mørt. Tilsæt 1 dl hvidvin, 1 spsk hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med 150 g mascarpone og smag til med salt og peber. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud og skær kødet i tynde skiver. Server med rodfrugter, pebersauce og lunt brød.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.