Groft brød (4 stk)Rids fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min. i lidt smør eller olie. Halver peberfrugten, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. Sæt temperaturen på 200 grader. Sæt stegetermometer i midten af kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen. Steg til kernetemperaturen er 60-65 grader - ca. 45 min. Skræl 650 g rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og 1 spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 1½ dl vand. Pil skindet af peberfrugterne. Skær det sidste skalotteløg i kvarte og steg dem sammen med peberfrugt på en pande i lidt olivenolie, til løget er mørt. Tilsæt ½ dl hvidvin, ½ spsk hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med 75 g mascarpone og smag til med salt og peber. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud og skær kødet i tynde skiver. Server med rodfrugter, pebersauce og lunt brød.
1 Rids
fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min. i lidt smør eller olie. Halver peberfrugterne, fjern kernerne og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. Sæt temperaturen på 200 grader. Sæt stegetermometer i midten af kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen. Steg til kernetemperaturen er 60-65 grader - ca. 45 min. Skræl 1 kg rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær 2 med krydderurter og 1½ spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min. Kog vand til bouillon og opløs ¾ terning i 2¼ dl vand. Pil skindet af peberfrugterne. Skær det sidste skalotteløg i kvarte og steg dem sammen med peberfrugt på en pande i lidt olie, til løget er mørt. Tilsæt ¾ dl hvidvin, ¾ spsk hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med 125 g mascarpone og smag til med salt og peber. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud og skær kødet i tynde skiver. Server med rodfrugter, pebersauce og lunt brød.
1 Rids
fedtsiden af cuvetten på kryds. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 min. Tænd imens ovnen på grill. Vend og brun den anden side ca. 5 min. i lidt smør eller olie. Halver peberfrugterne, fjern kerner og tryk peberfrugterne flade. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. Sæt temperaturen på 200 grader. Sæt stegetermometer i midten af kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen. Steg til kernetemperaturen er 60-65 grader. Skræl 1,3 kg rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær 2 med krydderurter og 2 spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 30 min. Kog vand til bouillon og opløs 1 terning i 3 dl vand. Pil skindet af peberfrugterne. Skær det sidste skalotteløg i kvarte og steg dem sammen med peberfrugt på en pande i lidt olivenolie, til løget er mørt. Tilsæt 1 dl hvidvin, 1 spsk hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med 150 g mascarpone og smag til med salt og peber. Lad brødet bage med i ovnen de sidste 3-5 min. Tag stegen ud og skær kødet i tynde skiver. Server med rodfrugter, pebersauce og lunt brød.
Start med at skrubbe rodfrugterneog skær dem ud i passende stykker. Vend dem i lidt olie og krydderurtesalt (du kan også bruge ganske almindeligt salt, hvis du ikke har det) og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir
At komme rodfrugter i ovnen bliver altid godt, og bliver det serveret sammen med en stor bøf eller kylling så bliver det ikke bedre på en hverdagsaften
L. i. g. e. n. u. h. v. o. r. d. ø. j. s. æ. f. t. ,. å. p. a. l. m. O. k. b. -. D. S. x. w. N. /. M. y. c. (. 4. ). 1. 2. 3. H. F. V. 0. 5. 6. 7. 8. è. r L
Hæld alle grønsager og marinade op i et ovnfast fad eller ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Står aftensmaden fx på kylling eller andet der skal tilberedes i ovnen, så prøv disse ovnbagterodfrugter sammen med
H. m. d. e. n. s. k. u. l. g. t. i. h. a. v. å. p. o. b. f. -. æ. ,. ø. r. j. D. y. (. 4. ). 1. c. 0. 2. 5. ½. S. K. B. 8. 3. 6. 7. V. A. 9. O. L. N. é
Drys med salt, peber og lakridspulver efter smag. Man skal nok ikke drysse lakrids på alt, hvad man ser, men jeg synes lakridssmagen fungerer fint sammen med de lidt sødlige rodfrugter
Blomkålsmos er en sund og kalorielet dip, med masser af smag og passer perfekt til rodfrugterne. Kog den helt mør i så lidt vand som muligt sammen med hvidløget
Lav hummus ved at blende kikærter – fx i en minihakker – med olivenolie, tahin, citronsaft, spidskommen, persille og et pænt nip salt og tilføj vand, til du har en tyk, cremet hummus
Ovnbagterodfrugter laver vi rigtig tit, det er nemt og så smager det bare godt. Og nu vi snakker om brune, de må faktisk gerne være lidt på den mørkebrune side uden at blive helt brændt, så smager det nemlig godt
N. å. r. j. e. g. h. a. n. f. d. ,. v. o. t. s. i. k. l. æ. y. u. p. b. J. ø. m. D. (. 4. ). 1. c. H. F. E. -. 5. 2. w. 3. x. S. V. 0. K. B. 6. 7. 8. 9. P. n g
Jeg vil også gerne lige benytte lejligheden til at sige tak til alle jer, der kommenterede og skrev tilbage på mit indlæg om madplaner den anden dag – jeg tror godt, at vi kan blive enige om, at der vil komme madplaner her fremover i ny og næ
Rør olivenolie og krydderurter i mosen og smagt godt til med salt og friskkværnet peber. Kom grøntsagerne i en kartoffelmospresser eller mos dem grundigt med en gaffel
Nogle gange sker der det, at jeg finder en opskrift i et blad eller en bog, som jeg synes ser rigtig god ud og får lyst til at lave med det samme - jeg mangler bare halvdelen af ingredienserne, men har en masse andet
V. i. k. ø. b. t. e. s. d. u. g. n. o. r. c. l. ,. f. j. v. a. m. p. æ. å. D. h. E. (. y. ). R. J. ". -. N. 2. 3. 1. /. 6. M. O. L. 4. C. ½. B. S. 0. H. F. 8. 9. Æ. K. P. I. z. ❤. w. G. ) g
S. i. d. e. n. v. k. o. m. h. j. f. r. a. s. ø. g. ,. t. å. p. D. u. æ. F. l. b. 5. I. y. V. U. (. 4. ). 8. 0. 2. c. 3. -. 1. %. /. C. H. B. R. 6. 7. è. n g
Meget sundt, lækkert og dejlig mættende ♥. I begyndelsen af ugen rengjorde jeg en masse gode grønsager som jeg skar ud i mindre stykker til en ovnbagt æggekage med masser af grønsager
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.