Bøf Lindstrøm er en sjov størrelse, det kan næsten kaldes en russisk frikadelle. Den er oprindeligt lavet af Henrik Lindström, en russer der kom til Sverige og lavede en hakkebøf, og vi har spist dem lige siden
Men uagtet det specielle navn, så er det en dansk hverdagsret der smager skønt og er nem at lave – førhen var den også billig, men pølser er ikke én af de billigste spiser mere
Jeg har lige været i. Sverige. Der ser man kanelsnurrer overalt, så jeg tænkte at lave dem glutenfri. I Sverige har jeg ikke adgang til alle mulige typer glutenfri mel, så jeg
Jeg vågnede af uforklarlige årsager lidt for udhvilet kl. 5. 20 i morges, og solskinnet bragede ind gennem vinduerne, så jeg kastede mig ud i en lille omgang fastende cardio i min smækre nye løbetrøje fra Nike Pro
Jeg sidder med en hapserlækker, supersnasket, alligevel sprød, kanelduftende, mundvandsløbende saftig, smørblød og bare helt perfekt kanelsnegl i hånden
FacebookGoogleTwitterEmailMerePocketPrintTumblrPinterestLinkedIn. Jeg har i samarbejde med én af Sveriges bedste kokke, Stefano Catenacci, udvalgt nogle af opskrifterne fra hans kogebog “Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreu”, som jeg deler med jer her på bloggen
Da jeg blev vegetar kastet jeg mig hurtig ud i div prøvninger med at lave bøffer, burger, frikadeller, for det høre jo til, alt andet er jo bare tilbehør og jeg fik enlig hurtig bikset en god rødbede bøf samme, men jeg oplevet hurtigt at jeg enlig spiste det samme som før, bare lavet på en anden måde og det fandt jeg enlig lidt kedsomligt, jeg ville gerne bevæge mig ud i mere eksotisk mad, da dansk mad enlig ikke siger mig så meget, da det ofte er meget tung spise, så at stå og lave bøffer og frikadeller, er noget jeg gør meget sjælendt, jeg vil hellere grille en aubergine til min burger, men jeg laver da nogle deller engang imellem, da de super gode til madpakken og når jeg nu engang imellem for lyst til en omgang boller i karry og kartofler med sovs
Tilsæt eventuelt mere væske, hvis dejen er for tynd. I søndags var menuen inspireret af det store udland, selvom det nu ikke krævede at vi skulle kigge forbi alt for fjerne himmelstrøg
Hasselbackkartofler – Behøver hasselbackkartofler nogen større præsentation. Det skulle da lige være, at de altså hedder hasselbackkartofler og ikke hasselbalchkartofler eller hasselbagte kartofler eller noget andet
I morgen er det den 13. december eller Luciadag, som det også hedder. Tid til Luciaoptog og Luciaboller eller ‘Lussekatter’, som de bliver kaldt i sverige
I dag er det d. 13 December, det er Luciadag og det betyder at der skal bages lusekatte. Jeg har bagt bollerne (næsten) hvert år til jul, og de hører bare December til
Er vild med sild ovenpå en lang vandretur i det fri. Marinerede sild med rødbede og æbler6 marinerede sild2 rødløg100 gr syltede rødbede3 hele syltede agurker2 syrlige æbler2,5 dl cremefraiche 18%Friskkværnet peber3 spsk hakket bredbladet persilleSkær eller klip sildene i mundrette bider og læg dem i en skål
Disse retter er bare nogle af de mange retter, som i udlandet anses for at være af italiensk oprindelse, men som i Italien mere eller mindre er ukendte
En listig lille grøntsagsting jeg elsker. Den er nem at tilberede og smager skønt. Den er på menuen i aften, går også overvejer at lave en pappaspizza og en pizza salat deluxe med inspiration fra super madjournalist Jens Linder fra Sverige der skriver for Dagens Nyheter
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.