P. a. n. e. g. G. i. -. R. d. c. u. r. y. h. k. t. o. p. l. f. ø. M. s. ,. v. m. E. O. 3. 4. I. C. 0. 1. /. æ. 2. (. å. ). b. j. ½. J. 9. w. T. K. F. B. H. S. 8. V
Det er selvfølgelig et must at man kan lide ingefær da denne ret er gennemsyret af ingefær. Om ingefær kan man sige at jo friskere ingefær roden er, jo mildere er smagen
G. o. d. v. a. r. m. e. n. s. u. p. ,. g. k. I. i. f. å. l. t. b. T. 4. j. 0. y. 1. ø. 2. c. 5. (. +. M. F. C. ). /. K. S. æ. ". h. H. `. *. ¸. ✿. •. ¨. ღ. ✿ G
Ja det kan man, men så for pokker da ikke kalde det Tom kha gai. Kan man det. Opskrift Tom kha gai, Tom kha kai, thailandsk kylling i kokosmælk og galanga
Kokos suppe med kylling½ l. Kyllingefond4 kafir lime blade1 stilk lemongræs fintsnittet12 tynde skiver galanga rod600 g kyllingefilet i tynde skiver1 Kokosmælk på dåse2 spsk
Det er så dejligt at man kan sidde i sin have midt i København. Vi startede i haven med vandmelon og kold hvidvin, og da solen gik ned, gik vi alle op i køkkenet, og jeg lavede en af mine yndlings supper Tom Ka Gai
Retten hedder “Pat-Ka-Phrao-gai” på thailandsk, hvis i nu lige skulle komme forbi Thailand en dag. ) “Gai” betyder kylling, så hvis i ikke ønsker retten med kylling, så skal dette ihvertfald udelades
Mad fra gadekøkkener – jeg kan anbefale Pad Thai (stegte nudler med kylling, rejer og peanuts), Khao Pad (stegte ris med svinekød, kylling og lignende), Som Tam Thai (grøn papajasalat), mango sticky rice og kokosis i halve kokosnødder
Problemet er bare, hvis man søger på ”opskrift galanga” eller for den sags skyld ”recipe galangal”, så kommer der sku ikke andet frem end opskriften tom kha gai
Generelt er det vietnamesiske køkken kendetegnet ved mange friske krydderurter, brug af mange grøntsager og selvfølgelig fish sauce (nước mắm) og ris
Tom Kha (gai) Suppe3-4 portioner- 1 pose Tom Kha Soup Mix fra Santa Maria- 1 dåse kokos mælk- 4-6 dl vand- 2 kyllingefilleter i tern- 2-3 tomater i tern- 5-7 champignonger i skirverBland Tom Kha suppemix, kokosmælk og vand
Galanga bliver også kaldt for thailandsk ingefær, da den ofte indgår som ingrediens i det thailandske køkken, som fx i den thailandske suppe Tom kha gai
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.