Opskrift Tom kha gai, Tom kha kai, thailandsk kylling i kokosmælk og galanga. ”Tom kha kai” eller ”Tom kha gai” er en spicy thailandsk hønsekødssuppe indeholdende galanga
Kyllingefond4 kafir lime blade1 stilk lemongræs fintsnittet12 tynde skiver galanga rod600 g kyllingefilet i tynde skiver1 Kokosmælk på dåse2 spsk. Coconot palm sugar1 tsk Arrowroot blandet med vand, se pakken for forholdEn håndfuld cherrytomater halveretChili efter behovKoriander og frisk chili til at pynte medVarm kyllingefont op, tilsæt kafir blade, galanga og lemongræs
De fleste ingredienser havde jeg hjemme, endda et par skiver galanga i fryseren. Galanga kan ellers købes i de fleste asiatiske supermarkeder, eller bestilles hos Shop Asia
Tilsæt skalotteløg, hvidløg, galanga, citrongræs, chiliflager, fiskesauce og sukker. 2 – 3 cm frisk galanga, finthakket (er en rod, som er i familie med ingefær). 2 – 3 cm frisk galanga, finthakket (er en rod, som er i familie med ingefær)
Hjemmegjort Grøn karrypasta- 1 stilk hakket citrongræs- 1-3 hakkede grønne chilier- 1 hakket skalotteløg- 4-5 fed hvidløg- 3 cm galanga rod- En lille håndfuld frisk koriander, hakket- En lille håndfuld frisk thaibasilikum, hakket- 1/2 tsk stødt spidskommen- 1/2 tsk stødt hvid peber- 1/2 tsk stødt koriander- 1 tsk reje pasta (brug alternativt salt, hvis den skal være vegetarisk)Blend alle ingredienser til en ensartet masse. 3 cm galanga
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.