Hyldeblomst sorbet. 6 dl koncentreret hyldeblomstsaft. 2 dl vand. 2 æggehvider. Pisk æggehviderne stive, inden saften og vandet forsigtigt blandes i sammen med æggehviderne
20 store skærme hyldeblomster, uden stilk2 citroner1 kg lys farin, eller 1 kg rørsukker, eller 200 gram mørk farin + 800 gram alm. 20 store skærme hyldeblomster, uden stilk
Det helt særlige ved disse pandekager er, at de kun kan laves imens hyldeblomsterne blomstrer. 4 personer2 skærme hyldeblomster - brug kun blomsterne250 - 275 g spelt eller hvedemelLidt salt2 tsk. heraf revet appelsinskal fra ½ appelsinog saften fra den ene appelsin, og halverede appelsinskiver fra den anden appelsinSmør til bagningenFriske blåbær eller jordbær4 skiver vanilleis eller flødeskum pisket af 2½ dl piskeflødeMel, salt, hyldeblomster, appelsinskræl, sukker røres sammen
Menuen bestod af en grønkålssalat med ovnbagt hokkaido og æblestykker, stegte squash og porrer og hovedelementet indbagte pastinak-hapsere (eller bidder) vendt med persillepesto
Mine elever ville gerne prøve at lave indbagte rejer. Jeg havde forestillet mig at dejen med æg og mælk gav de lækreste indbagte rejer men opskriften med vand og mel var klart vores favorit
Indbagte løgringe som snack, mezes, tilbehør til grill- de smager bare godt. Det er ikke alle steder de findes på menu kortet, men prøv dem hvis du skulle komme forbi- med en ouzo serveret til
Indbagte rejer, kylling osv. Man kan også finde en del indbagte ting i det kinesiske køkken. De indbagte rejer er perfekte som en lille forret og kan med fordel kombineres med en hjemmelavet sød chilisauce
Jeg er da virkelig gået all-in med desserter for tiden. Måske fordi der har været overskud til det og det har fået en renæssance i takt med alt det nye køkkenudstyr og success den seneste tid
I august fik jeg en opskrift på hyldeblomst champagne, men der var hyldeblomsterne afblomstret. Når vandet er afkølet kommes hyldeblomster, eddike og det kolde vand i
Man kan lige nå det endnu, der er stadig masser af hyldeblomster. Jeg har aldrig set så mange hyldeblomster som i år, så det inspirerer jo til at prøve med forskellige variationer
Hyldeblomstsaft. Årets første portion hyldeblomstsaft er lige på trapperne. Den skal lige stå en dag eller to mere, så kan der drikkes saft og/eller med hvidvin, laves mysli ristet i hyldeblomstsaft-koncentrat og fx gele til brug i desserter - mums
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.