Halloween græskarsuppe
Urtekram.dk
Urtekram.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 hokkaido økologisk græskar (ca. 1,2kg eller 800g græskarkød)
  • 12 små økologiske skalotteløg 
  • 1 stort økologisk hvidløg - eller 4 økologiske fed
  • 4 cm. frisk økologisk ingefærrod  (alternativt ½ tsk økologisk ingefærpulver*)
  • 2 store økologiske æbler  
  • 1 spsk.  økologisk rapsolie*
  • 1,5 l. koldt vand
  • 2 dl økologisk æblemost 
  • 4 stængler økologisk timian 
  • Evt. 1 dl økologisk fløde 18 % eller 38 %
  • Økologisk æblecidereddike*
  • Evt. et drys økologisk sukker*
  • Salt*
  • Økologisk peber** = Urtekram produkt.Alle grøntsager skylles og skrælles med undtagelse af græskarret, som vaskes, flækkes og skrabes ud. Æblet skylles og skæres ud i tern - med skrællen på. Alle grøntsager skæres ud i grove tern. I en stor gryde varmes olien og grøntsager, ingefær og æbler kommes ved. Timian tilsættes.Når alt er sauteret godt igennem hældes vand og æblemost ved. Hele blandingen koger ca. 45 min. indtil alle grøntsager er helt møre. Suppen blendes med en stavblender, hvorefter den pureres gennem en fin sigte, så den bliver helt blank. Suppen sættes på komfuret igen og tilsættes evt. et skvæt fløde og smages til med salt, peber, æblecidereddike og evt. et drys sukker. Suppen varmes godt igennem og serveres rygende varm. Hvis suppe skal have en tykkere konsistens, kan den koges lidt ind over svag varm, til den ønskede konsistens. Kan nydes med hjemmelavede gurkemeje-sticks.Tip! Kan serveres med en klat cremfraiche rørt med lidt friskhøvlet peberrod. Prøv eventuelt også at pifte suppen lidt op med spidskommen, chili og/eller appelsinskal- og saft. Kommentarer & tipsLæs kommentarer, tips eller tilføjelser til overstående opskrift nedenfor og tilføj selv din mening.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.