1 hokkaido
økologisk græskar (ca. 1,2kg eller 800g græskarkød)
12 små
økologiske skalotteløg
1 stort
økologisk hvidløg - eller 4 økologiske fed
4 cm.
frisk økologisk ingefærrod (alternativt ½ tsk økologisk ingefærpulver*)
2 store
økologiske æbler
1 spsk.
økologisk rapsolie*
1,5 l.
koldt vand
2 dl
økologisk æblemost
4 stængler
økologisk timian
Evt. 1 dl økologisk fløde 18 % eller 38 %
Økologisk æblecidereddike*
Evt. et drys økologisk sukker*
Salt*
Økologisk peber** = Urtekram produkt.Alle grøntsager skylles og skrælles med undtagelse af græskarret, som vaskes, flækkes og skrabes ud. Æblet skylles og skæres ud i tern - med skrællen på. Alle grøntsager skæres ud i grove tern. I en stor gryde varmes olien og grøntsager, ingefær og æbler kommes ved. Timian tilsættes.Når alt er sauteret godt igennem hældes vand og æblemost ved. Hele blandingen koger ca. 45 min. indtil alle grøntsager er helt møre. Suppen blendes med en stavblender, hvorefter den pureres gennem en fin sigte, så den bliver helt blank. Suppen sættes på komfuret igen og tilsættes evt. et skvæt fløde og smages til med salt, peber, æblecidereddike og evt. et drys sukker. Suppen varmes godt igennem og serveres rygende varm. Hvis suppe skal have en tykkere konsistens, kan den koges lidt ind over svag varm, til den ønskede konsistens. Kan nydes med hjemmelavede gurkemeje-sticks.Tip! Kan serveres med en klat cremfraiche rørt med lidt friskhøvlet peberrod. Prøv eventuelt også at pifte suppen lidt op med spidskommen, chili og/eller appelsinskal- og saft. Kommentarer & tipsLæs kommentarer, tips eller tilføjelser til overstående opskrift nedenfor og tilføj selv din mening.
Jeg har nu haft vores Halloween græskar til at ligge udenfor nogle uger, og i denne uge måtte det altså bruges, og noget af det blev brugt på denne meget lækre suppe
I. d. a. g. e. r. t. h. l. o. w. n. ,. i. v. f. U. S. A. H. j. m. D. k. y. b. æ. s. ø. å. T. p. u. M. ". J. C. P. V. ). c. -. O. W. /. (. é. G. 1. 2. ½. ¼. 6. 5. 8. 0. F. B. K. R. '. 7. 3. L. E. ) g
Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løgene. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak stænglerne fint
Da tiden jo opfordrer temmelig meget til det, ja så blev disse cookies lavet med halloween-tema. indfarvet sukker strøet ud i halloween motiver henover
For et par år siden var kæresten og jeg ude at spise på Pony i København og fik en lækker græskarsuppe til forret som jeg har haft lyst til at prøve at lave lige siden
U. h. y. g. e. l. i. c. u. p. a. k. s. t. n. d. V. o. f. ø. r. 3. 1. b. v. ,. w. M. m. æ. å. J. D. j. H. ). C. 2. 0. 8. ½. G. -. 5. S. &. T. P. B. K. /. 4. L. F. ". " g
Jeg er klar i køkkenet til at lave græskarsuppe og vise hvor nemt det er. Græskarsuppe med spidskommen(6 personer)2 løg1 tsk knust spidskommen (fra Urtekram)400 gr hakkede flåede tomater (1 dåse)500 gr græskar (Hoikaido)2 røde peber3 fed hvidløg1 spsk balsamico1 stilk rosmarin1 tsk paprika1 liter grøntsagsbouillon1 limeSalt og friskkværnet peber2 tsk knust spidskommen2 spsk olivenolieHavsalt100 gr græskarkernerTænd ovnen på 200 gr
V. i. e. r. a. l. d. O. k. t. o. b. H. p. h. v. n. f. y. s. E. å. ø. g. j. D. m. w. æ. ,. 3. 1. u. c. -. ). 6. S. *. J. K. F. (. 4. +. C. M. I. 2. 0. 5. T. 8. R. L. x. P. B. G. ". /. W. N
På lørdag er det halloween, hvilket nok ikke er gået nogens næse forbi. En del af de danske forlystelsesparker kører i oktober også med et halloween-tema, hvilket er både flot og uhyggeligt, hvis man er til den slags
Det er helt sikkert en lidt anderledes måde at spise græskarsuppe på, og hvis du er mere til feta, hasselnødder eller andet, så kan du sagtens toppe med det
Hos dem bliver maden for det meste serveret uden min indblanding (tro mig, jeg klager ikke), men denne gang blev jeg sat i køkkenet, og det endte med at blive denne lækre græskarsuppe, hvor jeg også lavede et foccaciabrød til
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.