Græskarsalat
Urtekram.dk
Urtekram.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Et økologisk græskar (ca 1 kg)
  • 500 g økologiske tomater
  • 1,5 dl.  økologisk olivenolie*
  • 3 spsk. økologisk honning*
  • Saft og reven skal af 2 økologiske limefrugter
  • 200 g økologisk rå kikærter*
  • 4 økologiske chili
  • 2 økologiske  laurbærblade*
  • 1 hel økologisk hvidløg
  • Groft salt* 
  • Hele økologiske peberkorn*
  • 200 g økologisk feta af fåre og/eller gedemælk
  • Frisk økologisk mynte
  • Frisk økologisk koriander 
  • Frisk økologisk basilikum* = Urtekram produkt.Skær tomaterne i halve, læg dem tæt i en bradepande, og dryp med lidt olivenolie. Drys med groft salt og knust sort peber. Bag ved ca. 100 grader, til tomaterne er skrumpet ind til semitørre. De skal være bløde, men seje. Det tager ca 5 timer, og kan snildt gøres dagen før man skal bruge dem.
  • Kog kikærter med 4 fed hvidløg, 1 hel chili, laurbærblade, 1 spsk. hele peberkorn, 1 spsk. salt, og vand som står ca 5 cm over ærterne. Kog sagte til kikærterne er møre. Sigt det, men lad krydderierne blive i. Chili og hvidløg moses ud i kikærterne. Køl lidt af og bland med olivenolie. Dette kan gøres i god tid, kikærterne må bare ikke komme på køl, så forsvinder smagen.
  • Skær græskarret over. Fjern kerner og møffet trevl i midten. Skræl det med en skarp kniv og skær græskarret ud i smalle både.Riv skrællen af limefrugterne fint, kun det grønne, og pres saften af dem. Fjern kerner og indervægge fra 2 chilier, og hak dem fint. Bland honning, 2 spsk. limesaft, ½ dl olivenolie, 1 spsk. groft salt, halvdelen af den hakkede chili, og 2 knuste fed hvidløg i et ildfast fad. Vend græskarstykkerne i det. Bag ved 200 grader til græskarret er mørt og karamelliseret i kanterne. De skal dryppes med resten af lagen og vendes et par gange undervejs.Tilbered en dressing af resten af olivenolien, groft salt, resten af limesaften, limeskallen, chilierne og de knuste hvidløg.Arranger det hele på et fad, dryp dressing over, skær fetaen i stykker og fordel over fadet. Husk krydderurterne. 
  • Serveres med brød. Kommentarer & tipsLæs kommentarer, tips eller tilføjelser til overstående opskrift nedenfor og tilføj selv din mening.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.