Salat med perlerug, aubergine, tomaterogfetaost. de vendes med rugspelt, strimlet salat ogfetaost. Denne salat kræver dog, at man tænder for ovnen, medmindre man vælger at grille grønsagerne på grillen i stedet
Fyld til slut saucen i de tomme auberginerog gratiner med ost på toppen. eventuel overskudsfyld kan bages i et lille ildfast fad og ligeledes gratineres med ost
Den fyldte svinemørbrad er hurtigt lavet og bliver meget saftig og utroligt velsmagende – og så ser den endda super indbydende ud til både hverdag og fest
Frugtkødet løsnes lang kanten med en kniv og tages forsigtigt af skallerne (de største kerner skal skrabes væk) hakkes groft på et spækbrædt og blandes i en skål med de øvrige ingredienser
De kan med fordel laves dagen før og så blot bages lige inden servering. Alle ingredienserne, undtagen rasp, tomaterog olie, mixes sammen i en foodprocessor
*Jeg skar toppen af en flok tomaterog udhulede dem med en ske. Jeg havde masser af "fyld" tilovers, så det blandede jeg sammen med mere af det kogte bulgur og en lille håndfuld bønne og kikærte spirer
I et smurt ovnfast fad lægges auberginerne skiftevis med lag af tomatskiverne, der drysses med persille og hvidløg imellem lagene og krydres med peber og salt
På min tur til Kreta var jeg blevet inspireret til at lave bagte tomaterog peberfrugt med fyld. Fyldet bestod af brune ris stegt med løg, hvidløg, tomatpure og persille
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.