Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte. Ha i fiskekraft, fløte og créme fraîche mens du pisker godt
De kan saltes og syltes, så de kommer til at smage som kapers, men mere frugtagtige og sprøde. Hæld den varme lage over de grønne hyldebær, luk og lad dem trække i nogle dage før de spisesDe syltede grønne hyldebær kaldes også for Norden kapers og kan bruges ligesom kapers
Tiramisu er en dessert, som stammer fra det italienske køkken. Tiramisu – Det skønne Italien har bidraget med mange lækre retter, som vi har taget til os med kyshånd her i det lidt køligere nord
Dagen efter vi kom hjem fra ferie, flyttede han tilNordsjælland. I sommerferiens afslappede atmosfære i et sommerhus i Nord Jylland hæklede jeg sidste skud på stammen
Top gerne med friske koriander og sprøde peanuts og spis med det pinde – du vil næsten kunne se dig selv på en bænk i de travle thailandske gader med en god skålfuld Pad thai fra det nærmeste gadekøkken
Det en smule nørdet at lave dem selv, men også ret hyggeligt når det kommer til stykket. Lurpak saltet eller Øko Thise er mine personlige favoritter til croissanter
Eller du kan lave den fra bunden. Ramsløg kaldes også Nordens hvidløg og er supersunde. Man kan bruge ramsløg til mange ting (det vender jeg tilbagetil i bunden af indlægget), men jeg valgte lige nu at lave disse to herligheder
Jeg er nord for Limfjorden, så i min optik er der ingen tvivl – det hedder en ROMKUGLE. Romkuglerne kan også formes til træstammer, overtrækkes med marcipan, og til sidst dyppes med mørk chokolade i enderne
Jeg har tidligere undervist i Sushi i både Aalborg, Frederikshavn og Århus, hvor jeg lærte mine kursister, hvordan man laver sushi fra bunden og hvordan man anretter det flot
Forfatterne bruger johanneskernebrød, carrageenan (tang) og agar-agar (tang) som stabilisatorer i deres is, og de anvendes ud fra tanken om, at de er naturlige
En hvid asparges skrælles fra toppen og ned. De hvide asparges er kun fremme i maj og juni måned og har sin oprindelse i Tyskland, særligt i området Niedersachsen i nord
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Her boede vi på et slot nord for Rom, hvor vi lavede en masse skønne grønne salater, spiste masser af frisk squash fra slottets køkkenhave og lavede hjemmelavede pizzaer i pizzaovn
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.