At komme rodfrugter i ovnen bliver altid godt, og bliver det serveret sammen med en stor bøf eller kylling så bliver det ikke bedre på en hverdagsaften
Kom dem i en gryde med vand og eddike, kog op, og lad det koge i ca. Rodfrugter kan tilberedes på et utal af måder, men jeg plejer enten at honningbage dem eller at bage dem med krydderier, krydderurter eller andre smagsgivende ingredienser
Prøv den også på et stykke rugbrød med fx parmaskinke eller tomat. Skønne kyllingedeller med pin. Den er som en frisk, lidt tyk, pesto, og den smager skønt som tilbehør til fx salater eller pasta, i sandwiches eller bare som dip til et lækkert stykke brød
Hæld alle grønsager og marinade op i et ovnfast fad eller ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Står aftensmaden fx på kylling eller andet der skal tilberedes i ovnen, så prøv disse ovnbagte rodfrugter sammen med
fuldkornsnudler med rå fintsnittede grønsager, scramblede øko æg ogjordnøddesmørdressing. Du skal bare rense og skylle chili (jeg fjerner altid kernerne og lamellerne), hvidløg og ingefær (jeg plejer at skrælle ingefæren med en lille urtekniv), og så blende alle ingredienserne sammen i en blender/food processor/med en stavblender
Vend bagte rodfrugtermed bulgur, dressingog sesamfrø. Vend rodfrugtermed olie og pressede hvidløg. Rør tahin med vand, citronsaft, presset hvidløg og hakket persille til en dressing
Der er ikke overvældende mange forskellige opskrifter, men dog alligevel en del, jeg tager med f. denne ranch dressing, der var med til at smagssætte min aftensmåltid igår
de stegte persillerodstern med perlespelt ogdressingog varm det hele igennem. Her sidst på vinteren hvor rodfrugter stadig er på menuen, i hvert fald hvis man holder sig nogenlunde til årstidens grønsager, kan det godt være tiltrængt med nye ideer
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.