Det var især ande og fasan jagter jeg var med til. Jeg gik med som klapper og hver gang man så en fasan og fik den gennet op at flyve råbte man ”Tiro” som advarsel til jægeren
Start med at krydre fasanen med salt og peber, og lad den stå lidt og trække. I selvsamme pande – nu uden bacon og løg – opvarmer du lidt smør, og så skal fasanen brankes på alle sider
Fasan i fine klæ’r …. Partér fasanerne, så du står med overlår, underlår og bryster. Smelt smørret i en stor gryde og brun fasanstykkerne godt og grundigt
Fasan med svampe og hasselnødder. Fasanen deles i hhv. Server fasanerne på vilde ris med saucen over og drys derefter nødder og svampe over sammen med den friske brøndkarse
Restemad med fasan. Når man nu har fundet ud af, at fasan faktisk mætter ret meget, og at man ikke har kunnet spise op – overhovedet ikke har kunnet spise op – eller hvis man har været så klog, at man har lavet en stor portion, kan man lave den lækreste restemad af det, der blev til overs af retten med fasan
Så er alt stort nok til at undgå de sultne fasaners og duers grådige næb. Efter besøget på Molskroen i lørdags har planen været at forsøge sig frem med en salat med æble og basilikum, inspireret af deres ‘syltede æblekugler vakumeret med basilikum’
for både i morges og her for lidt siden var han forbi for at stå og spise i små 10 minutter, inden han igen lappede ned til indhegningen hvor fårene går
…eller i hvertfald er matriklen godt besøgt af småfugle, fasaner og harre. I dag fik jeg fanget den lille harre som spiser toppende af de afblomstrede krokuser
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.