600 g
blandede grøntsager, fx gulerødder, kartofler og græskar
14 fed
hvidløg
11 tommelfingerstort
stykke ingefær
1300 g
røde linser
1400 g
flåede tomater
11 spsk
spidskommen
11 spsk
koriander
1½ tsk
sort peber
12
løg
1200 g
tomater
13-4 spsk.
smagsneutral olie
11 tsk
sennepsfrø
1½ tsk
gurkemeje
1½ - 1 rød
chili
11
kanelstang
11
citron
1 saltSådan
gør du Grønt og linser
Vask og rens dine grøntsager, og skær dem i grove tern, ca. 2 x 2 cm. Riv hvidløg og ingefær fint. Kom linser, grøntsager, hvidløg og ingefær i en stor gryde, tilsæt 1 l vand og de flåede tomater, og lad simre under låg til linserne er møre, ca. 20 minutter. Krydderier
Rist imens spidskommen, koriander og sort peber på en tør pande, til de begynder at dufte og poppe – de må ikke branke. Knus krydderierne til groft pulver i en morter. Tomatsauté
Hak løgene, og skær de friske tomater i tern. Varm en stor gryde op med 3-4 spsk smagsneutral olie. Tilsæt de stødte krydderier, sennepsfrø, gurkemeje, chili og en kanelstang, og vend rundt. Kom løg ved, og steg, til det tager lidt farve. Tilsæt de friske tomater, og lad simre under låg i ca. 10 minutter. Vend krydderi-tomat sautéen ned i gryden med linser. Smag til med salt, chili og citronsaft. Servering
Server dahl med citronbåde og evt. frisk korriander til.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Smag til med salt og server i dybe skåle med masser af koriander på toppen, kølig agurkedressing, samt godt hjemmebagt naanbrød Klik og se hvordan jeg laver opskriften på video her >>
Dahl er en idisk linsegrød, som smager helt fantastisk. Det er en ret med meget smag i fra både ingefær og chili, men hvis du ikke er til krydret mad, kan du bare skrue lidt ned for mængden af disse
Jeg er helt pjattet meddahl - selvom det mildest talt ikke ser særligt indbydende ud, men denne linseret med grødet konsistens smager simpelthen SÅ godt og som bonus er den super sund og nem at lave
Det er lækkert krydret, og ingefæren i youghurten er også med til at give retten lidt kant. Hak løgene fint og svits dem i en gryde med ghee og garam masala til de er klare
Smages til med urtesalt. Dahl. Serves med røde ris eller et godt stykke brød. Færdig lavet dahl på panden. urtesaltKog linserne med vand, gurkemeje, kanelstænger, og bouillon i 20 minutter til de er møre og væsken er opsuget. 0) Og her serveret med en broccolisalat, nødder og røde ris
Et stykke tykkam simret i mørk øl sammen med gulerødder, løg og rosenkål. Gnid stegen med salt og peber og brun den godt hele vejen rundt i en stegegryde
Skær andebrysterne i tykke skiver og server meddahl, et drys hakket koriander og mangochutney. Dahl er en slags krydret grød kogt af linser, løg og tomat
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.