Da jeg første gang læste om, at man kunne lave karamelafkondenseretmælk blev jeg meget overrasket og troede ikke det kunne lade sig gøre, så jeg besluttede mig for at prøve det…
Min dejlige kone syntes det skulle fejres at hun skulle starte på arbejde efter en veloverstået barsel, eller måske var hun bare sulten efter noget sødt… Hun fik hvertfald bagt en rigtig god banankage, og som en ekstra bonus blev der smurt lidt af den kogte kondenserede mælk fra den anden dag ovenpå, ummm
Jeg har tidligere lagt en "opskrift" ud på, hvordan man laver karamelaf en dåse kondenseretmælk, og på bloggen Sugar pie, honey bunch fandt jeg en hindbærtærte med dette karamel
Jeg havde aldrig rigtig brugt kondenseretmælk før, og der hvor jeg købte det første gang, stod det på hylden ved siden af “karamelliseretmælk” i en meget lignende dåse, så hvad var nu det
Den smager skønt og har en dejlig cremet konsistens. Inden servering drys med sukker og brænd sukkerlaget med en gasbrænder, til det er smeltet og karamelliseret
Denne udgave er endnu en nem en af slagsen, som kan bikses sammen på få minutter – smager både sød og cremet, og er helt perfekt at servere på de varme sommerdage på terrassen
Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det tager en [. Eftersom påsken nærmer sig tænkte jeg, at det var på sin plads at lave nogle lækre hjemmelavede påskeæg
Åben dåsen med kokosmælk og tag det øverste lag af kokosmassen forsigtig af. Heldigvis en som bare skal til skrot, men hold da op hjertet galopperede lidt afsted
tilsæt melet lidt efter lidt og tilsidst kommes mælken i. 125 g smør2 æg125g mel125 g rørsukker1 tsk bagepulver1 vanillestang1/2 tsk salt1/2 dl sødmælksmør og sukker piskes godt sammen ægene kommes i et af gangen. 1/2 dl sødmælk
Hvis du ikke allerede havde gættet det, så lad mig starte med at sige, at dette ikke er en juleret (dem tænker jeg, at I ser ret mange af i øjeblikket)
Jeg er vild med pastaretter, og når jeg skal lave hurtig aftensmad eller skal finde på noget fra ingredienserne i køleskabet, så bliver det faktisk ofte et eller andet med pasta, hvor det hele blandes sammen på en pande
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.