Der er ikke noget bedre end at bage en lækker banankage, med de overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme, således man ikke behøver at bruge sukker i sin kage
Hæld mosen i en stor skål og bland med vaniljesukker. Deres store sødme gør dem tilfredsstillende som dessert, mens bananerne ogfuldkornsindholdet gør dem fine som et lidt sundere alternativ til andre søde sager, hvis blodsukkeret falder hen på eftermiddagen
Heldigvis var der stor kompetence at hente, og jeg fik en god opskrift, som jeg egentlig tog udgangspunkt fra, men erstattede glukosesirup med Fiber sirup (rene fibre og færre kalorier), og sukker med Suvida’s sukkererstatning (ingen kalorier)
at være sukkerfri hænger ikke heeelt sammen med fødselsdag - en traditionel dansk fødselsdag plejer jo at være noget af en kaloriebombe, men ikke længere
- spækket med kerner og grovhedFor som jeg skrev om i onsdags, så var det jo national fuldkornsdag. Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen
Her får i en opskrift på en lækker og nem banankage. Vend det forsigtigt dejen, skiftevis med smøret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen, så det bliver hvidt og luftigt
Mos bananerne med en gaffel, og pisk mosen i æggemassen. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Kom bagepulver, vaniljesukker, salt og hvedemel i en skål og sigt det i massen
De bidrager med sødme, de giver fedme (sund fedme) og de holder kagen frisk i dagevis – ja, hele uger – og elsker jeg bare dens svampede, bløde konsistens
Glutenfri ogsukkerfri mazarintærte – og som med alle andre kager, så er ét stykke sjældent nok. Var det virkelig det bedste, du kunne op med efter en hel måneds tavshed på bloggen
Vi fik gæster dagen efter, og da de spiser meget sundt, vil det være super oplagt at lave en “sund” kage til dem … så jeg gik i gang i køkkenet med hvad jeg lige havde i skabene
Selve kagen er en svampet banankage, og så toppes den med den cremede, så lækre og lidt afhængighedsdannede (hvis du spørger mig) mascarponecreme rørt med kaffe og fintrevet appelsinskal
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.