2-dags brød
Urtekram.dk
Urtekram.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 spsk  økologisk kommen* - stødes i morter
  • 350 g groft økologisk rugmel
  • 20 g salt*
  • 8 dl vand - kogende
  • 3 1/2 dl vand
  • 30 g økologisk gær
  • 3 spsk økologisk maltsirup
  • 350 g økologisk groft rugmel
  • 550 g økologisk rugsigtemel
  • 100 g økologisk maltmel
  • 250 g økologisk hvedemel* = Urtekram produkt.Dag 1
  • Kommen stødes fint i en morter. I en skål blandes salt, stødt kommen og groft rugmel. Blandingen overhældes med 8 dl. kogende vand og røres godt sammen. Skålen dækkes med film og hviler på køkkenbordet til næste dag.Dag 2
  • Udrør gæren i det lune vand og hæld det over blandingen fra dag 1. Ælt det hele godt sammen. Tilsæt maltsirup og de øvrige ingredienser lidt ad gangen og ælt dejen til den er blød og smidig. Lad dejen hæve i skålen til ca. dobbelt størrelse - ca. 3 timer. Vend forsigtigt dejen ud af skålen og del den i 2-3 stykker. Kom lidt mel på bordet og  form forsigtigt dejen til brød. Brødene kan enten kommes i smurte rugbrødsforme eller lægges på bageplader med bagepapir/bagemåtte. Lad brødene efterhæve, med et klæde over sig i ca. 45 min. Bag herefter brødene, nederst i ovnen, ved 170-180 grader i ca. 1 time, alt efter størrelse. De er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden. Afkøles på en rist.Brødene kan nydes med et tyndt lag smør, dejlig sensommer marmelade, faste oste eller gode pølser. Kommentarer & tipsLæs kommentarer, tips eller tilføjelser til overstående opskrift nedenfor og tilføj selv din mening.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.