Hver eneste år laver jeg disse lækre æblebollermedkanelsukkerog hakkede mandler på toppen. Det lykkes fint at lave dem af en langtidshævet dej og min næste udfordring bliver at lave en portion glutenfri æblebollermedkanelsukker
* lad det hele stå lidt og lad det koges ind mandlerne (vær tålmodig, det kan betale sig). * når sukkerlaget er begyndt at smuldrer, skue eventuelt mere ned og vend mandlerne til de er karamelliserede og de er færdige
Bring salt og vand i kog i en gryde og tilsæt mandlerne. Jeg har en del gange omtalt saltede mandler som er en af de snacks vi spiser mest af herhjemme for tiden
Kom mandlerne ud på et stykke bagepapir og skil dem fra hinanden med to gafler så de ikke sidder fast i hinanden, for så kan de være svære at få fra hinanden
Lækre sprøde æblebollermed en top af hakkede mandlerog et drys af kanelsukker. Bollerne pensles med æg, drysses først med groft mandelmel og herefter medkanelsukker
De har en knasende lækker top af grofthakkede mandler, kanel og et lille drys muscovadosukker. Jeg har i de seneste uger bagt forskellige glutenfri boller med forskellige ingredienser, se her og her, men efter samme fremgangsmåde
Skær æblet i små tern, og bland dem med alle de tørre ingredienser. Bollerne indeholder meltyper, der kan findes i store supermarkeder, i helsekosten og på nettet
Er der nogen bedre måde at starte julen på end brændte mandler. Jeg glæder mig som et lille barn til jul hvert år, og det er ikke kun på grund af fødselsdagen, det er selvfølgelig på grund af alt den dejlige hygge og den lækre mad, som hører julen til
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.