2 dåser tun i vand, drænes3 spsk (med top) creme fraiche2 æg1 dl havregryn½ rødløg, hakketbrændenælde topskud, klippet (nemmest at klippe i en ramekin f. eks)frisk persille, klippetsalt og peberolie til stegningDet hele blandes i en skål og sættes på køl ½-1 time
Tunfrikadellerne er velsmagende og nemmere at få i ungerne end mange andre retter med fisk. Det kan være svært at nå, især hvis man ikke bryder sig ret meget om fisk, men fisk fra dåse tæller også med i regnskabet
De første par gange jeg smagte det, var jeg ikke videre begejstret, men efterhånden er jeg blevet ret så vild med dette alternativ til den almindelige basilikumpesto
Der til har jeg smørdampet noget spidskål med gulerødder og vendt med lidt røde linser og så en super lækker sød/stærk dressing til som passer godt sammen medtunfrikadellerne
Jeg er ikke altid den store fan af fisk (jeg er dog blevet bedre med årene. ), men jeg synes disse tunfrikadeller er rigtig gode, da de egentlig ikke smager af fisk
over denne opskrift på side 179 medtunfrikadeller. På min jagt efter opskrifter til #sukkerfriseptember, fik jeg støvet bogen “Kernesund familie” af og faldt bl
Rør med hakket løg, hakket persille, kartofler og æg. Endnu en omgang tunfrikadeller, denne gang med en smag der er ret tæt på traditionelle frikadeller, og derfor meget velegnet til børn og andre mere konservative spisere
Bland kartoffelmos, løg, afdryppet tun, citronskal og persille og smag til med salt og peber. At spise fisk to gange hver uge er ikke altid lige foreneligt med indkomster i størrelsesordnen SU, dagpenge osv
Hak hvidløg og persille fint, og bland det i tunfarsen sammen med salt og peber. Hakket persille. Så fik jeg endelig prøvet at lave tunfrikadeller - og det er absolut ikke sidste gang
også disse fantastiske tunfrikadeller. I takt med at jeg udarbejdede opskriften på torskerognsfrikadellerne, tænkte jeg, om man ikke også kunne videreudarbejde denne idé med fiskefrikadeller, og jeg lavede bl
TunfrikadellerMine små terningeformedetunfrikadellerIngredienser(jeg brugte også pebermix)FremgangsmådeEnergiindholdTilbehør(Min mor har skrevet, at frikadellerne også er gode sammen med pastasalat, og det er jeg helt sikker på, at det er rigtigt)
Hak løg og persille og pres hvidløg. Jeg serverede tunfrikadellernemed blomkålsris og min hjemmelavede remoulade, men man kan jo sagtens servere tunfrikadellernemed kogte kartofler eller spise blomkålsris som tilbehør til alle mulige lækre retter - skift evt
Pisk ægget let og tilsæt det til tunen sammen med løg, persille og havregryn. Et rigtig fint proteinrigt måltid - og så er frikadellerne lige til at nuppe med i madpakken
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.