Den sprøde grønkål indeholder en masse gode ting som fibre og vitaminer, og så fungerer den rigtig fint sammen med de saftige æbler, de søde dadler og de ristede valnødder
Rør et æg i af gangen, derefter frugt og nødder og bland det hele sammen. hele nødder (mandler, hasselnødder, usaltet pistacienødder)2 tsk bagepulverCitronskal fra 2 citroner, fintrevetBland mel, rørsukker, citronskal, bagepulver sammen. Del dejen i 4 klumper og rul dem til en aflang pølse og kom to på en bageplade med bagepapir. Tag kagepølserne ud og lad dem køle af på pladen i 10 minutter, hvorefter de skæres skrå med 1-2 cm tykkelse og bag dem i 8 minutter, hvorefter de vendes om på den anden side og bages yderligere 10 minutter
Laksen er smurt med lidt akaciehonning og toppet med grofthakkede hasselnødder, der bliver dejligt sprøde inde i ovnen – du kan sagtens bruge andre nødder eller kerner som mandler, valnødder eller solsikkekerner
Du vil egentlig sagtens kunne tilsætte og give dellerne dit eget præg med andre former for krydringer eller nødder/kerner, og så fungerer de rigtig godt som tilbehør til eller i stedet for kød – fx i hjemmebagte pitabrød, fladbrød eller med en god salat til
Rist dem let på panden drys med salt og peber. Skær baconen i mindre stykker og steg det på panden i lidt olie – eller læg det på et stykke køkkenrulle som placeres på en stor tallerken
Egentlig endte jeg med at bage denne sprøde sag da jeg lige havde nogle pasteuriserede æggehvider jeg skulle finde et formål til, men de kan sagtens laves med almindelige æg
Med øl og marengs, hvilket gør dem ultra sprøde. Uanset hvormange variationer af vafler jeg er stødt på – nogle med banan, nogle med grahamsmel andre med korn og proteinpulver… ja, så er der bare ikke noget, der slår gode gammeldags vafler, præcis som min mormor ville have lavet dem
Hvordan laver man et flute med rigtig god smag uden brug af surdej. Dejen skal slippe skålens kanter, men må gerne klistre en lille bitte smule, når du tager den op af skålen med hænderne
Start med at riste pinjerkerner på en pande, til de er let gyldne og sprøde. På en god salat skal der dog næsten også være noget lækkert, der lige sætter prikken over i’et – det kan fx være nødder eller tørrede frugter
Det er egentlig ikke fordi vi spiser dem særligt tit, men de smager altså bare godt og passer perfekt som tilbehør til en god burger, eller bare som en lille hyggesnack
Tør kartoflerne af i en rent viskestykke, og vend dem herefter med citronsaft og krydderier i en skål – masser krydderierne ind i kartoflerne med hænderne
Disse kan simpelthen ikke ældes med de bare næver. lidt havregryn – kun til topping. De er super lette at lave, faktisk nok nærmere idiotsikre … og så smager bare skide godt
olie til stegning (gerne fra oliven / soltørrede tomater – giver god smag). Det er både sværere men også ret sjovt at forsøge at gøre vegetarisk mad lige så lækkert og proteinrigt, som madmed kød kan være
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.