Det karakteristiske ved butterchicken er den milde, aromatiske sauce med masser af krydderier og det helt møre kyllingekød, herfra “butterchicken” – retten er altså ikke fyldt med smør (min version er ihvertfald ikke), men den smager simpelthen så lækkert og cremet
yoghurten). 13 dl yoghurt med høj fedtprocent (ex. græsk/tyrkisk yoghurt 10%). 11 spsk frisk ingefær, fintrevet ca. 1Ris. 1Friskhakket persille eller koriander. 1Neutral yoghurtSkær kyllingefilleterne i grove tern /ca. 1Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i en plastpose. 1Kom kyllingeternen i pose, luk posen og fordel marinaden godt omkring kyllingen. 1Smelt smørret i en varm gryde og tilsæt kylling + marinaden. Steg det hele under omrøring i 2-3 minutter (hvis varmen er for høj / det begynder at koge, vil saucen skille pga. 1Tilsæt tomat passata, salt og peber og lad det hele simre ved svag varme i ca. 1Tilsæt madlavningsfløde og lad det hele koge igennem i ca. 1Server med ris, nødder, naanbrød ogyoghurt
Du kan købe hvidløg- og ingefærpaste i glas, hvis du ikke gider hakke det friske fint. Som sagt er der et hav af opskrifter og forskellige udgaver af ButterChicken
Severes med ris, naan brød, frisk koriander og raita. Der findes et hav af forskellige opskrifter på Butterchickenog de fleste af dem indeholder kardemomme og kanel
V. a. r. i. f. u. l. d. g. n. m. e. t. ø. o. b. s. ,. v. k. h. y. j. p. -. å. æ. G. D. O. ". I. Æ. (. 4. ). 1. c. 2. 3. %. F. 0. 5. H. S. K. T. L. R. 6. 7. 8. P. 9. A. r l
Mandlerne ristes på en pande sammen med lidt salt. Den her opskrift har jeg fundet på Jeg har lige ændret lidt på ingredienser og sammensætning - men øj hvor smager den godt
Ælt lidt efter lidt resten af melet i indtil dejen kun er lidt klistret og hænger sammen. 1/2 l vand2 spsk olie3 tsk bagepulver3-4 tsk salt1 tsk vanillesukker3 dl græskarkerner 1,5 dl rosiner1dl hakkede mandler9 dl rugmel (jeg brugte groft rugmel)20 g Fiber Husk (kan undlades)Bland vand, olie, salt, vanillesukker, græskarkerner, hakkede mandler, rosinerog evt. Bland 2 dl mel med bagepulveret og rør det i de våde ingredienser. Form dejen til boller og bag dem i en forvarmet oven på 200 grader i 40 min. 1,5 dl rosiner
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.