Da jeg har hjemkundskab om tirsdagen, hvor vi jo plejer at kreere lækre sager i seminiariets køkken, så skulle det naturligvis ikke glippe, bare fordi undervisningen var aflyst
- spækket med kerner og grovhedFor som jeg skrev om i onsdags, så var det jo national fuldkornsdag. Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen
Appelsin boller m ingefær1 liter koldt vand1 ært gær½ spsk salt1 sjat agavesirup100 g havregryn300 g groft speltmel200 g kamut mel (kæmpe durum)200 g fint spelt100 g græskarkerner40 g hørfrø40 g sesamfrø1 god håndfuld hasselnødder eller valnøddekerner, groft hakket2 store gulerødder, groftrevetSaft fra 1 appelsin 2-3 cm friskrevet ingefærBland vand med gær, salt og agavesirup
- Ja, men så er det heldigt at stort set alle andre madbloggere har lagt en masse lækre julekageopskrifter ud, til os som endnu ikke har fået bagt kager i julen
Hjemme ved os, er det nærmest blevet en tradition at få nybagte boller om søndagen. For at vi kan sove lidt ekstra, er det helt perfekt med en omgang koldthævet boller som kan stå natten over
Nu har mine forældre efterhånden anbefalet fyldte squash i en menneskealder. Fyldte squash er helt sikkert en ret, jeg kommer til at eksperimentere mere med i fremtiden
– Og hvad er bedre end at starte netop sådan en ferie med lækre klassiske pandekager til aftensmad. The post Lækre klassiske pandekager appeared first on RuthogRuth
Der findes tonsvis af opskrifter på pizza lavet på en bund af blomkål, men efter anbefaling prøvede vi at skifte blomkålen ud med squash (blomkåls-bunden skal dog også prøves en dag)
FREMGANGSMÅDE. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.