I går eftermiddags blev Kitchen Aid´en indviet med en omgang Brusebadsboller. Herefter røres der et par minutter til alt melet er godt rørt sammen med vandet
Gæren opløses i vandet med salt og sukker og derefter røres det grove mel i, og der blandes hvedemel i indtil konsistensen er passende, er den blød bliver bollerne flade, er den fastere bliver de højere men knap så saftige
Det er bare så lækkert med nybagte boller om morgenen, jeg gider bare ikke vente på at de først skal laves, hæve og så bages, for så bliver jeg da pænt sulten inden de er færdige, men så fandt jeg heldigvis en opskrift på brusebadsboller, så jeg slipper for alt besværet
Men med disse brusebadsboller er det meget nemt at bage boller om morgenen - man skal nemlig lave dejen om aftenen og sætte i køleskab, så man kun skal forme bollerne og sætte dem i ovnen (evt
Der er ikke noget bedre end at bage en lækker banankage, med de overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme, således man ikke behøver at bruge sukker i sin kage
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
E. n. d. e. j. l. i. g. t. s. a. f. o. k. r. y. u. b. ø. m. p. å. æ. V. v. h. ,. R. (. ). D. S. L. T. I. 4. 2. 0. -. 3. x. 1. ½. 5. /. 7. C. F. K. H. c. 8. N. M
De her var rigtig gode, og Hestepigen tog gladeligt resten med hjem. 20 g gær5 dl koldt vand½ dl mælk, gerne kærnemælk, det havde jeg nu ikke, så det blev letmælk2 tsk groft salt1-2 tsk olie150 g havregryn250 g groft speltmelca 250 g hvedemelGæren opløses i vandet og salt tilsættes. Bollerne sættes på den varme plade med 2 skeer
Speltmel har egentlig gode bage egenskaber, men dens glutenprotein er ikke så kraftig som i alm hvedemel og hvis man overælter en dej primært medspeltmel, så ”går den i stykker” og bliver slap
Friske nyplukkede hyldeblomster med stilk. Kom hyldeblomsterne op på fedtsugende papir og drys dem med flormelis, eller spis dem som de er, eventuelt med lidt agavesirup til at dyppe i
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.