The post Sund ærtesuppemed persillerod appeared first on Grydelappen. Efter at have fået det serveret i utallige udgaver og institutioner er det nemlig blevet til en godt, grønt kærlighedsforhold der også skulle tages med hjem
at smage min ærtesuppe. Her er det en udgave medpeberrodsfløde. Jeg har derfor i denne lune salat opgraderet dem med oliven, der giver god udfordring til den milde bønne
Smag til med salt og peber og server med serranoskinke og purløg på toppen og godt brød til. En anden gang vil jeg prøve at komme mynte i tilsidst efter fløden, da jeg altid har syntes at mynte og ærter passer rigtig godt sammen
Som lovet får i lige opskriften på den lækre ærtesuppe vi lavede hos min mor forleden. Blend suppen, tilsæt fløde og smag suppen til med eddike, salt og peber
Denne her ærtesuppe ville jeg serverer som forret eller som en "jeg skal tabe mig" hovedret. Tag gryden af varmen og blend suppen, enten med stavblender eller i en rigtig blender
friske ærteskud, lidt hjemmelavet knækbrød og glaskål snittet meget fint på mandolingjernet i stedet - eller et pocheret æg med lidt ærteskum (tynd ærtesuppe blendet lecithin og yndlingskrydderurt, skummet med en stavblender hvor kun skumtoppen bruges)
Fløden og knust hvidløg kommes i, og koger med et øjeblik. Serveres med brød til. Sammen med godt brød til, kan den som hovedret mætte 2 personer. 3 dl madlavningsfløde3 dl kraftig hønseboullion, dvs 3 dl vand og 1 terning2 hvidløg3 dl fine ærter, hvilket svarer til 3,5 dl frosne ærter350 g rejerevt salt og peberflutes eller madbrød tilVand og boullion terning koges op. Ærter kommes i og koger med ½-1 min. 3 dl madlavningsfløde