Gule ærter – En klassisk, dansk suppe eller søbemad som spises med ske. Gule ærter er én af de retter som er så karakteristisk i smagen at den deler folk i to lejre – dem der elsker gule ærter og dem der hader gule ærter
I dagens opskrift er pestoen lavet med grønne ærter og sådan en gang ærtepesto virker på en eller anden måde så dejlig forårsagtig her midt på vinteren
Fine ærter. Igennem sommeren har vores tomat planter givet rigtig god afkast , vi kan ikke nå at spise dem alle sammen , så jeg fryser dem ned , når de er ved at være for modne , en lille skat i fryseren
frosne fine ærter. Tø ærterne, skyld jordbær og salat. Snit salaten og læg det på et stort fad, del jordbær i kvarte og fordel sammen med ærter over salaten
Den her gang er det med stuvede ærter og gulerødder på klassisk vis. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og får et kort opkog så de stadig har lidt bid
300 g frosne ærter. Kog grøntsagerne et par minutter i vandet. Si dem fra med en sigte. Lav en smørbolle ved at smelte smørret i en gryde og blande melet i og røre rundt
ærter. Tilsæt ærter og kog kort. Et godt og sundt alternativ til flødekartofler. Kartoflerne er stuvet i Cheasy Fraiche (eller creme fraiche, hvis du er mere til det)
Når jeg selv laver indisk herhjemme, bliver det ofte chicken tikka masala, butter chicken, en vegetarisk curry a la denne med søde kartofler og kikærter eller min aboslutte favorit dahl med skyr og ristede mandler (som nok kommer til at stå på menuen ret ofte, når jeg flytter hjemmefra om ikke så lang tid…)
Tilsæt ærterne, og varm dem igennem. 1 håndfuld frosne ærter. 1 håndfuld frosne ærter. Her er et forslag til helt almindelig hverdagsmad, der smager skønt og er forholdsvist hurtigt at lave