V. i. e. r. f. o. a. l. v. m. d. t. å. g. n. u. p. j. ,. h. k. s. D. æ. ø. -. I. b. y. J. S. M. P. (. ½. ). R. H. Æ. 1. 6. 0. 7. 5. 4. K. E. N. T. B. L. O. z. G. c. F. /. %. C. A
Tag en stavblender og blend det hele til en helt cremet og ensartet masse. Man kommer lidt i julestemning med denne her marmelade og passer til rigtig mange ting og ikke kun oven på et godt stykke brød
På den måde slipper jeg også for en æblemarmelademed alle mulige tilsætningsstoffer, men kun de rene råvarer – og jeg kan helt selv vælge, hvilke æbler jeg vil bruge – lige efter den danske sæson
Det er en slags koncentreret æblegrød eller æblemarmelade bare rigtigt rigtigt lækkert. Æblesmør smager helt fantastisk og er så lækkert på brød, is, pandekager, skyer mm
Jeg får oftest kogt nogle glas æblemarmelademedkanel, som vi elsker højt herhjemme, og lavet æbletærte med marcipan, men jeg fik lyst til at prøve at lave en snaps i år
Han kom først hjem omkring midnat i fredags efter en uendelig lang rejse (der går ikke noget direkte til Galway, hvor han har været, så det er en lang tur for ham), og jeg havde, til han kom hjem, bagt nogle lynboller, som vi nød med god, stærk ost fra ostehuset og min hjemmelavede æblemarmelademedkanel
I sidste uge fik jeg kogt en mægtig portion æblemarmelademedkanel, og tidligere på måneden udviklede jeg den her helt fantastiske kage, som I får opskriften på i dag
Kog dem møre i lidt vand (med skrællen på). Bland Multisød, kanel og geleringspulver sammen i en kop. Blend æblerne, drys 'kanelsukkeret' over og giv marmeladen et kort opkog
klasse var på Sardinien boede vi hos en ældre bonde som var en del af et fællesskab hvor de byttede sig til/solgte internt alle deres varer og der fik vi en æblemarmelade som jeg stadig tydeligt husker, det her er slet ikke det samme, men mindst lige så godt
Min italienske lejer, Elisa, laver nogle gange den mest lækre æblemarmelade på næsten samme ingredienser, men af én eller anden årsag, lykkes det hende altid at få kogt marmeladen så forsigtigt, at den bliver gelé-klar, og med store stykker æble, der ikke er kogt ud