Wok marinader opskrifter

Wok ret med andebryst

Wok ret med andebryst

En wok eller stegegryde varmes godt op. 4 pers. 300 gr. andebryst. 2 gulerødder. 3- 4 minimajs. 100 gr. friske ærter
Rejer i wok....

Rejer i wok....

Opvarm wokken med lidt af marinaden fra rejerne. Brug marinaden hver gang wokken er tør. De skal bare lige vendes max i et par minutter i den hede wok
Grønkålswok med krydret kylling – wokket have igen

Grønkålswok med krydret kylling – wokket have igen

En af mine yndlingsretter med grønkål er wokket grønkål med kylling. Vinter-wok. Skyl dem grundigt – der er mange småkræ, der søger ly i de krøllede blade, når de aldrig har været sprøjtet, og wokket bille er ikke på menuen
Hvalbiff i wok med Thai Green Curry paste

Hvalbiff i wok med Thai Green Curry paste

Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten
HONNING- OG SOJAMARINERET BARBECUEKYLLING

HONNING- OG SOJAMARINERET BARBECUEKYLLING

 Tænd op for enten en wok eller pande ved medium-høj varme. Rør rundt, og når marinaden er blevet tilpas tyk i konsistens (dette kommer an på smag og behag), tages wok'en af blusset
Sur/sød-kylling

Sur/sød-kylling

Opvarm olien i en wok ved høj varme og svits kyllingen til den er ensartet brunet over det hele. Tilsæt sukkerærterne, og hæld saucen, som er pisket sammen af den resterende marinade, tomatkoncentrat, bouillon og maizena, ned i wokken
Stir-fry med ingefær, chili, hvidløg og soya

Stir-fry med ingefær, chili, hvidløg og soya

I en wok eller pande steges kyllingestrimlerne i lidt ekstra olie, hvorefter de tages af panden. Så fik jeg langt om længe stillet den værste craving hvad angår nudler og soya, og det er nu egentlig tåbeligt at dette ikke er på menuen lidt oftere
Hjemmelavet Tofu (på under en time)

Hjemmelavet Tofu (på under en time)

Steger du tofu i tern på panden med lidt sojasovs, er de klar til wokken. 4 forskellige marinader til tofu fra Sannemad
Marineret kylling med bok choy

Marineret kylling med bok choy

I en knaldvarm wok opvarmes lidt sesamolie sammen med den resterende del ingefærpasta i 30 sekunder. Marineret kylling med bok choy
Kinesiske kødboller med stegte nudler

Kinesiske kødboller med stegte nudler

tænd en wok for fuld varme, kom lidt olie i og svits løg, hvidløg og ingefær i ca. Det asiatiske køkken er så fuld af smag og med hverdags ingredienser, kan nye smagskombinationer frembringes på måder der er svært i det vestlige køkken
Varm nudelsalat med thailandsk peanutsauce

Varm nudelsalat med thailandsk peanutsauce

Jeg koger ikke mine nudler, da de gerne skal være let underkogte, når de tilsættes til woken, så de kan ristes med og blive lidt sprøde frem for smattede i det færdige resultat
Kokoskylling fra Caribien

Kokoskylling fra Caribien

En nem wok-ret med kylling og en lækker smag af kokos og frisk mango. Varm olien i en wok. Kokoskylling fra Caribien til 2 personer
Sesamnudler med Tofu

Sesamnudler med Tofu

Klip nudlerne i lidt mindre stykker og læg dem i wokken med halvdelen af sesamfrøene og marinaden fra tofuen
Ingefærs kylling

Ingefærs kylling

Varm en wok op med olien. Denne opskrift er fra en folder der er blevet lavet i forbindelse med de nye kostråd