En af mine yndlingsretter med grønkål er wokket grønkål med kylling. Vinter-wok. Skyl dem grundigt – der er mange småkræ, der søger ly i de krøllede blade, når de aldrig har været sprøjtet, og wokket bille er ikke på menuen
Tænd op for enten en wok eller pande ved medium-høj varme. Rør rundt, og når marinaden er blevet tilpas tyk i konsistens (dette kommer an på smag og behag), tages wok'en af blusset
Opvarm olien i en wok ved høj varme og svits kyllingen til den er ensartet brunet over det hele. Tilsæt sukkerærterne, og hæld saucen, som er pisket sammen af den resterende marinade, tomatkoncentrat, bouillon og maizena, ned i wokken
I en wok eller pande steges kyllingestrimlerne i lidt ekstra olie, hvorefter de tages af panden. Så fik jeg langt om længe stillet den værste craving hvad angår nudler og soya, og det er nu egentlig tåbeligt at dette ikke er på menuen lidt oftere
tænd en wok for fuld varme, kom lidt olie i og svits løg, hvidløg og ingefær i ca. Det asiatiske køkken er så fuld af smag og med hverdags ingredienser, kan nye smagskombinationer frembringes på måder der er svært i det vestlige køkken
Jeg koger ikke mine nudler, da de gerne skal være let underkogte, når de tilsættes til woken, så de kan ristes med og blive lidt sprøde frem for smattede i det færdige resultat