Det vietnamesiske køkken er primært inspireret af det kinesiske, tilsat lidt fra det franske og krydret med det malaysiske, cambodjanske og thailandske
Langt de fleste af mine venner medvietnamesiske rødder stammer fra det sydlige Vietnam. Flere års indtagning af lækkerbiskener i forskellige vietnamesiske køkkener har efterhånden udviklet sig til et kærlighedsforhold, og jeg står et sted i dag, hvor jeg faktisk foretrækker vietnamesisk mad frem for alt andet
(Det er i øvrigt den samme dipping sauce, der serveres til de vietnamesiskeforårsruller (Cha Gio). Bun tom nuong betyder eksempelvis "(vietnamesiske) vermicellinudler med grillede rejer"
Jeg har eksempelvis halveret mængden af rejer - pengepungen ville altså ikke række til et halvt kilo rejer - samt tilføjet tørrede svampe, da svampene giver svine- og rejeblandingen et diskret pift (nøjagtig ligesom det gør sig gældende for de vietnamesiskeforårsruller)
Har netop her til aften nydt friske vietnamesisk-inspirerede forårsruller. En god dags tid i køkkenet med masser af sludder-sladder, god mad, højt humør og en af de mest talentfulde kunstenere jeg kender – så bliver dagen ikke meget bedre
et stort fad med et udvalg af sprøde vietnamesiske klassikere. Vietnameserens fætterI februar besøgte Troels og jeg den vietnamesiske restaurant Nah Trang på Nørrebro
Der er heller ikke svinekød i denne opskrift, kun rejer. Der ligger faktisk allerede én opskrift på vietnamesiskeforårsruller på bloggen, og der er ikke den store forskel på den og denne her
Sprød kinesisk and, sur/sød-kylling og vietnamesiskeforårsrullermed marineret svinekød (opskrifter andetsteds her på bloggen, dog med undtagelse af de vietnamesiskeforårsrullermed marineret svinekød, som du finder nedenfor)