Jeg laver ofte en varmchokolademed helt mørk chokolade, sødmælk (eller havremælk) og lidt kokossukker, men den her varmekakao er min absolut favorit i øjeblikket
Denne gang med lidt kakao rørt forsigtigt i dejen og senere et sigtet drys ovenpå de formede kager. Mini Pavlova serveret medflødeskum, danske jordbær, blåbær fra haven og et lille drys god mørk chokolade
Rør husblas i jordbærpureen så det smelter - tjek om jordbærpureen har den rigtige temperatur med en finger på bunden af gryden, det skal være så varmt at man kun lige kan holde sin finger det i
Bland mel, sukker, kakao, bagepulver, vaniljesukker i en skål. Kom din jordbærmousse i en sprøjtepose og fordel din jordbærmousse – med så lige en top som muligt – Du kan banke dem let mod bordet for at de sætter sig lidt
Hvis man hælder brandvarmchokolade i sine æggeblommer, vil de klumpe og blive til røræg - derfor smeltes chokoladen over vandbad, så den ikke bliver meget varm, og den får lov at køle lidt, før den blandes i æggene
Varm en pande op, hæld kokosolie på sammen med salt og sødemiddel. Varm bananerne igennem,. Det smager ikke af så meget, og når der kommer kakao eller andet smagsgivende i, kan man slet ikke smage kikærtevandet (dette kaldes også aquafaba
Varm øl og piskefløde op og hæld det over chokoladen. kakao. Pisk resten af fløden sammen med flormelis og vaniljeessens til en blød flødeskum - du må endelig ikke piske det for meget
Måske er ribsmosen nået at køle lidt af og skal så lige varmes lidt igen inden husblassen kommes i. Til sidst byttes rundt, så ribsmosen med halvdelen af flødeskummet nu forsigtigt hældes over til flødeskummetog vendes forsigtigt rundt til alle klumper er væk
Da det jo er fødselsdag, skulle der naturligvis også serveres varmkakaomedflødeskum. Nogle blev dog tøet op over to dage, da de dagen før fødselsdagen skulle pyntes eller overtrækkes medchokolade