Ungarsk gryde opskrifter

Ungarsk gullasch – God simremad

Varm en tykbundet gryde op og kom en klat smør i og brun kødet og bouillonterningerne. Hvis kødet “sveder”, altså giver en masse vand fra sig, er det fordi du bruger en for lille gryde, men i dette tilfælde, hælder du det fra og gemmer det til senere, husk der skal være lidt væde, så du ikke tørsteger
Paprikagryde

Paprikagryde

Ungarskpaprikagryde. Paprikagryde er vel i bund og grund det samme som mørbradgryde – hvis der altså er mørbrad i – men det beviser jo bare, at det er en vellidt ret, for kært barn har som bekendt mange navne
Oksegryde med Kartoffelmos

Oksegryde med Kartoffelmos

Normalt er jeg ikke den store fan af pulversaucer og lignende, men af og til er det ok at skyde genvej, og i denne ret har jeg brugt et brev Ungarsk paprikaret fra Knorr til at krydre med
Gullashsuppe

Gullashsuppe

Vi kalder den ungarsk gullashsuppe, måske fordi gullash er en ungarskgryderet, en gryderet, som ofte anses for Ungarns nationalret
Ungarnsk Gullasch

Ungarnsk Gullasch

Brun kødet godt i olie i en stor gryde. Tag det op ad gryden. Ungarsk Gullasch til 2 personer. Efteråret er tid til simremad, og en af mine favoritter er gullasch - den helt traditionelle slags med oksekød, gulerødder og kraftig tomatsauce
Gullash

Gullash

Gullash – Ifølge mit gamle danske Husmoderleksikon skal gullash – ungarsk gullash – laves på svinekød, men jeg har nu altid fået det med oksekød, og det smager godt, så hvorfor fikse noget, der duer
Nordisk inspireret gullash-suppe

Nordisk inspireret gullash-suppe

Denne suppe kan vist ikke helt kaldes ungarsk, men det gør jo sådan set heller ingen forskel, så længe den smager dejligt
Ungarsk fiskesuppe

Ungarsk fiskesuppe

Tilsæt ørred, og tag gryden fra varmen. Ungarsk fiskesuppe(4 personer)35gsmør4 spsk hvedemel11 fiskebouillonl dl fløde 13%l tsk paprika1/2 tsk peber150 g gulerødder i fine strimler'150 g persillerødder i fine strimler100 g finthakket løg300 g ørredfilet i tern2 dl hakket persille8 skiver brødRør smør og mel sammen i en gryde for jævn varme
Pörkhölt - Ungarsk Gryderet

Pörkhölt - Ungarsk Gryderet

Pörkhölt er en lidt gullashagtig gryderet lavet af svinekød, som smager helt fantastisk med kartoffelmos
Gullash

Gullash

Den ungarske version med nok cayennepeber til, at der skal kartoffelmos med hver en bid. Brun kødet i olie i en gryde

Ungarsk gullasch med Rodfrugtmos

Sauter løg, gulerødder, peberfrugt og hvidløg i halvdelen af fedtstoffet i en stegegryde. Tag grønsagerne op og kom resten af fedtstoffet i gryden

Ungarsk gullaschgryde med kalkun

Ungarsk gullasch. Brun løg og hvidløg i olie i en gryde, tilsæt kødet og lad det brune med et par minutter

Rakott zöldbab - ovnbagt ret med ris, bønner og kød

Bruger du friske bønner, så kog dem op et par minutter i en gryde. Efter 1 uge i Ungarn, har jeg selvfølgelig ungarsk kogebog med hjem - slæber altid opskriftsbøger med hjem fra udlandet, for jeg elsker inspirationen