Grov tærtedej (se nem opskrift og fremgangsmåde her). Denne gang har jeg fyldt min tærte med masser af spinat, en rest fintsnittet spidskål og en hytteost-æggemasse krydret med masser af citronskal og et lille twist af chiliflager, og så er den toppet med pinjekerner, der bliver ristede og sprøde i ovnen
Tærtedejen lavede jeg på olie i stedet for smør, da olie indeholder det gode umættede fedt, i stedet for smør som bidrager med det mættede fedt, som vi bør begrænse os på
Det er sådan set sagen rimeligt uvedkommende… Hæld det hele ned i tærtedejen. Så man står der med en halv pakke røget laks, noget hytteost og ikke vildt meget andet
Laksetærte med spinat og feta / Spinattærte medhytteost og pinjekerner / Tærte med hokkaido græskar, løg og feta / Tærte med karamelliserede rødløg, spinat og gedeost
Tærteformen beklædes medtærtedejen, hvorefter overfladen prikkes med en gaffel. Jeg vil normalt aldrig købe en færdiglavet tærtedej, men mine krafter er blevet brugt på arbejdet i dag, så hvis der skulle serveres varm mad var det eneste option
Tærtedej. Hytteosten og æggene slås ud i en skål og piskes sammen med elpiskeren. hytteost. Altså sådan en rigtig tærte, i tærtefad, med dej, fyld og æggesnask
Fordel fyldet over den forbagte tærtedej, og hæld "æggemassen" over, så det fordeles jævnt. Vi er rigtig glad for kombinationen med laks, spinat og hytteost, men også porrer-tærte med bacon, er rigtig lækkert
Start med at lave tærtedejen ved at røre alle ingredienserne sammen med et nip salt. Og så er det faktisk slet ikke så besværligt at lave en tærtedej, som man kunne tro