Frisk basilikum. Italienere serverer traditionelt tomatsalaten ’caprese’ som en antipasto, men den kan også bruges som en vegetarisk hovedret (secondo)
Dog synes det at gå igen at en traditionel tomatsalat som det mindste skal indeholde ingredienserne tomater, løg og basilikum eller persille samt en marinade
andre krydderurter såsom basilikum eller koriander. Det har givet mig lyst til at lave denne enkle, men yderst lækre tomatsalat, der kan spises som slik
Hak basilikum og drys det udover. 6 store tomater6 store skiver serranoskinke100 gr manchego3 spsk kapers1 bundt basilikum6 spsk olivenolieSalt og peberTænd oven på 200 gr. 1 bundt basilikum
Jeg har også valgt at bruge blandede vilde tomater, en god fast feta og så peber, basilikum og løg. Sådan en lækker tomatsalat er altid lækkert, enten som tilbehør til en god bøf, eller bare sammen med en skive brød og lidt olivenolie
Også drivhusets basilikum og urtehavens merian er der stadig godt gang i, så det er bare om at bruge løs af alt det der gror af hjertens lyst i haven og i drivhuset