Thaisuppemedrejer – en nem og hurtig genvej til det thailandske køkken. Der er ikke noget, der signalerer kulde og indendørs hygge som en god suppe, der har stået på komfuret hele dagen og simret
Heroppe i Nordthailand skal du prøve retten Khao Soi (nudler og evt kød i en krydret kokoslignende suppe toppet med sprøde nudler) foruden alle de andre retter, jeg nævnte længere oppe
Til forret fik vi en gulerods-citrus-kokosmælksuppemedrejer, til hovedret en hvid fisk med risotto og til sidst en dessert under navnet ‘bitter chokolade – kaffe – passionsfrugt’, og alt smagte bare virkelig godt (men jeg var også virkelig mæt, da vi rejste os fra bordet)
Opskrift. TomYum er en af de mest kendte thaisupper. Nogle steder i Thailand er de ekstra dekorative medrejerne – de giver dem et lille snit i ryggen og så folder rejerne sig ud og får en ret speciel form
Og det er absolut ikke tilfældet medthaimad. Jeg vil egentlig hellere kalde det en suppe, da vi typisk opfatter en stuvning som noget der er kogt sønder og sammen
Til suppen får man et hav af lækre, friske krydderurter, som kan tilsættes efter behov (koriander, thaibasilikum, mynte, frisk rød chili, lime og bønnespirer samt én krydderurt til, som jeg ikke genkendte)