Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller som hovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til
Jeg har prøvet at lave den med oksekød, kylling, svin ogrejer. Hvis du vælger rejer eller blæksprutter, så vær opmærksom på at de ikke skal have særlig lang tid på panden før de er færdig
Massaman karry stammer fra det sydlige Thailandog er oprindeligt en muslimsk ret. (dette er ikke en del af den originale Thailandske ret, men tit en stor succes her i Danmark)
Mad fra gadekøkkener – jeg kan anbefale Pad Thai (stegte nudler med kylling, rejerog peanuts), Khao Pad (stegte ris med svinekød, kylling og lignende), Som Tam Thai (grøn papajasalat), mango sticky rice og kokosis i halve kokosnødder
Nogle steder i Thailand er de ekstra dekorative med rejerne – de giver dem et lille snit i ryggen og så folder rejerne sig ud og får en ret speciel form
Stegte ris er en favorit blandt de sarte maver og børnene på besøg i Thailand. Spejlægget på toppen er ikke noget man normalt får i Thailand, men jeg syntes det giver retten lidt ekstra
I sin tid da jeg lærte min nuværende mand at kende plejede vi altid at gå ned til en lille take-away thai ved enden af nyhavn og bestille to kokosmælk retter, enten med rød karry, panang eller grøn karry, og derefter gå ned i dronningens have og sidde der i solen og spise vores mad