E. r. d. u. o. g. s. å. v. i. l. m. e. n. k. a. t. ,. -. h. æ. b. y. f. T. A. R. I. N. M. D. S. (. 6. p. ). 1. 3. j. 8. 5. 0. ø. K. L. U. C. 2. /. B. H. Ø. V. 7. c. é
Opskriften svarer til 1 alm tærteform bund og låg. 150 g blødt smør 300 g mel 1 æg 125 g sukker 1 tsk vaniljesukker En lille knold reven ingefær Jeg syntes det er lettest at røre denne dej på en maskine , eller foodprocesser , den skal ikke røre for længe , stop ligeså snart den hænger sammen
Denne legendariske kaken stammer fra søstrene Tatin som drev Hotel Tatin i Lamotte-Beuvron. En dag i 1898 under jaktsesongen, da restauranten var spesielt travel, var den eldste av søstrene, Stephanie, forsinket med kakebakingen fordi hun flørtet med en kjekk jeger
Tag panden ud, læg en tallerken eller et fad over panden og vend den rundt, så panden ender øverst og din TarteTatin står med dejen nederst på tallerkenen
Andelår med epler og rosmarin, Skrei med jordskokk, epler og timian, Asiatisk gryte med hval og epler, Skinkestek og stekt kål, med epler og bacon, Laks i folie med poteter og epler, selvsagt den tradisjonelle eplekaken og den kjente, men ikke så mye brukte eplekaken TarteTatin ♫♪
Andelår med epler og rosmarin, Skrei med jordskokk, epler og timian, Asiatisk gryte med hval og epler, Skinkestek og stekt kål, med epler og bacon, Laks i folie med poteter og epler, selvsagt den tradisjonelle eplekaken og den kjente, men ikke så mye brukte eplekaken TarteTatin ♫♪
søndag i advent, hvorfor den sidste gave forhåbentligt skal gives over en gang familiehygge med hjemmebagt tartetatin (som er min absolutte julenydelse) og en kop hjemmelavet, hvid gløgg med appelsin
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Der er mange forskellige opskrifter på tartetatin på nettet - denne er inspireret af @arstiderne, men deres opskrift er noget rodet, så her kommer min version
INGREDIENSER. FREMGANGSMÅDE. Dæk massen med et låg af butterdej - det kan godt betale sig at skære låget til formen, inden du hælder massen over i formen