Det tager tid, og tid har vi ikke altid på hverdage. Tagine er en marokkansk tilberedningsmetode, hvor kød og grøntsager koger sammen i et lukket lerfad
I ugens marokkansketagine er der bl. Til en tagine eller en couscous-ret i Marokko serveres der næsten altid harissa, som er en brændende stærk puré af chili og forskellige krydderier
Marokko er taginernes land, det er her, hvor der krydres med Ras el Hanout, hvor der drikkes sød, sød marokkansk myntete og spises nøddekager med blomstervand
Hvis du ikke er indehaver af en Tagine - så kom låg over der ikke dækker gryden helt. 500 gram gedekød250 gram Medjool dadler2 snittede rødløg2 snittede gulerødderMarinering
Man plejer at stege kødbollerne på panden i lidt olivenolie men jeg bruger nogle gange den "dovne" metode og lægger kødbollerne direkte i den varme sauce
Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. I Marokko vil man på markedet købe friske artiskokker, men jeg tror, det bliver for besværligt for de fleste i Danmark, så jeg foreslår, at man bruger artiskokker på glas
Klik på billedet, så får du opskriften. Min udgave af en marokkansktagine kan dog laves på en god halv times tid – og den kan laves i en helt almindelig gryde
Jo, jeg går rett på sak. Fordi den den beste kyllingretten jeg har spist på veldig lenge, med en saus rik på deilige krydderier og en kylling mør som smør