Tagine gryde opskrifter

Tagine med kylling og tre slags løg

Tagine med kylling og tre slags løg

Løgene skæres i mens i tynde, halve skiver, som klares i lidt smagsneutral olie i en gryde. Smid så kyllingen i en tagine, og lad løgene gøre selskab sammen med rosinerne, safran og vand
Lammetagine med honning og grønt

Lammetagine med honning og grønt

Smelt smørret i en gryde og brun det krydrede lammekød.                                                                                 Pynt taginen med hakket fennikelstilke og top
marokkansk tagine m “brændt” aubergine

marokkansk tagine m “brændt” aubergine

Lergryderne med det koniske låg – taginerne –  står og simrer over kulbækkener eller gasblus i timevis overalt i Marokko, men så længe behøver det ikke at tage at lave denne ret
Marokkansk Tagine Gedegryde

Marokkansk Tagine Gedegryde

Hvis du ikke er indehaver af en Tagine - så kom låg over der ikke dækker gryden helt. Hæld lidt græskarolie i en gryde og kom kød, grønt og marinade i
Oksekødstagine

Oksekødstagine

Har man ikke en tagine, kan retten laves færdig i gryden. Varm lidt olie i en gryde og brun kødet. Min søde svigermor har købt en tagine til mig i Tunesien
marokkansk bønnetagine m artiskokker

marokkansk bønnetagine m artiskokker

En tagine er en gryde med et konisk låg, hvor man tilbereder maden over gasblus eller åben ild. Varm olien op i en gryde og svits alle krydderierne og den revne ingefær, til det begynder at dufte

Simremad

Og så er det bare at lave forberedelserne, sætte gryden, bradepanden, stegepanden, taginen, stegesoen eller hvad du bruger over blusset, på grillen eller i ovnen