Grov tærtedej (se nem opskrift og fremgangsmåde her). Og det er vist ikke første gang, at jeg skriver det på bloggen… Det er nok en af mine (mange) livretter, fordi de bare kan laves i så mange forskellige versioner og kan fyldes med præcis det, som køleskabet skulle byde på
Tit er tærtedej fyldt med smør, hvilket jeg ikke er helt fan af, og derfor har jeg lavet denne sundere version helt uden smør, men til gengæld med skyr og en smule olie
Det sidste tærtedej smuldres over pærerne og drysses evt. Dejen æltes med hænderne til den er fast. Jeg foretrækker cremefraiche tilsat kornene fra en hel vaniljestang til, men skal det være mere som dessert, kan en kugle god vaniljeis anbefales
Tærtedej/Mørdej. 4 dl cremefraiche. 1 dl fløde (kan skiftes ud med 1 dL cremefraiche, men fløden giver bare noget til tærten). 3) Æg, cremefraiche, fløde, 1 stor håndfuld ost og krydderier piskes let sammen og hældes over fyldet tærten. 4 dl cremefraiche
Start med at lave tærtedejen ved at røre alle ingredienserne sammen med et nip salt. Og så er det faktisk slet ikke så besværligt at lave en tærtedej, som man kunne tro
Hvis du har noget tærtedej i fryseren eller køber en færdig tærtedej, hvis du har kondenseret mælk på lager og nogle æbler, så kan du lave denne tærte i løbet af ingen tid
Tærtedej. en tærte med gulerødder. Igen, tærten er jo egentlig nem at lave, men hvis du ikke har et råkostjern eller andet, der kan hjælpe dig med at skære gulerødderne i tynde strimler, så tager det altså en del tid at gøre det manuelt
Tærtedej. Serverer den sammen medcremefraiche, skyr eller lignende det kan anbefales. Gråvejrsdagene i Århus giver anledning til hygge inden for og hvorfor ikke hygge med en lækker lun tærte