Det var en opskrift hvor smørret i mørdejen var skiftet ud med skyr og æg. Igår aftes skulle opskriften altså afprøves, og selve fyldet skulle være helt klassisk med spinat og røget laks
Tilsæt æg, salt og kokosolie og pisk det sammen med en elpisker, så du får en smuldredej. – Jeg har lavet en liste med idéer i bunden af indslaget, men skriv gerne en kommentar i bunden med dit yndlings fyld, så vi kan inspirere hinanden
Fyld din forbagte bund med fyld og æggemasse. Jeg er nemlig ikke så vild medtærtedejemed meget smør i – jeg synes, at det passer bedre til søde end salte tærter
Tærteformen beklædes medtærtedejen, hvorefter overfladen prikkes med en gaffel. Jeg vil normalt aldrig købe en færdiglavet tærtedej, men mine krafter er blevet brugt på arbejdet i dag, så hvis der skulle serveres varm mad var det eneste option
Tærtedej Bland alle ingredienserne i en skål med hænderne til en dej. Pisk æg, ost og salt sammen med en gaffel (eller kom osten ovenpå til sidst) og hæld over tærten
Grov tærtedej (se nem opskrift og fremgangsmåde her). Denne gang har jeg fyldt min tærte med masser af spinat, en rest fintsnittet spidskål og en hytteost-æggemasse krydret med masser af citronskal og et lille twist af chiliflager, og så er den toppet med pinjekerner, der bliver ristede og sprøde i ovnen
Tit er tærtedej fyldt med smør, hvilket jeg ikke er helt fan af, og derfor har jeg lavet denne sundere version helt uden smør, men til gengæld med skyr og en smule olie
Bland alle ingredienserne til tærtedejen sammen. Serveres med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis. Ta' familien med på brombær jagt, og forkæl jer selv med en dejlig tærte derefter