Fordel friske eller frosne bær over æble-pære-banan blandingen. En hurtigt lavet tærtemed stor smag. Fjern kernehus i pærer og æbler, og skær frugten i skiver, der så fordels rundt i tærtefadet
Dejen er sprød, forholdvis grov og fedtfattig, og så er den fyldt med bagte, søde tern af hokkaido, en lille rest af krydret chorizo, søde majs, lidt frisk spinat og saltet feta
Derfor vil jeg gerne dele et par billeder af limefrugtenmed dig. De nye kartofler lader vente lidt på sig, men både de gamle kartofler og de holdbare løg får helt nyt liv i en superenkel tærte – kun med de to grøntsager
Mørdejen rulles ud og tærtefadet beklædes, hvorefter den fyldes halvt op med mazarinmassen. Denne opskrift gav også en lille mazarintærte til fryseren, så hvis man ikke skal bruge en stor kage, så er den halve opskrift måske en god idé
Allerhelst en nat i køleskabet, før du skærer den ud i passende stykker og serverer med creme fraiche, flødeskum, is, friskfrugt, bærsauce, bagte blommer eller hvad du har mest lyst til
Kagedelen af desserten består af et stykke hindbærtærtemed marcipan (jeg bager en miniudgave af tærten, så det ikke bliver noget særligt stort stykke - af hensyn til at man generelt er ret mæt, når man når til desserten nytårsaften), et stykke brownie (måske triple chocolate
En Estate Viognier, som er en frisk, frugtig og blød hvidvin til lavpris, vil være et oplagt valg til denne lækre ret, som også kunne gå godt med en tomatsalat på siden
Laksetærtemed røget laks – opskrift. Hvis du så ovenikøbet tilfører lidt umami i form af parmesan og fløde, og serverer en salat med salatløg og cherrytomater til, så bliver det ikke mere mundvandsløbende
vaniljekagecreme – pulver der røres op med mælk – hvis du vil have creme i din jordbærtærte. Dæk dejen med et rent viskestykke, og sæt den i køleskabet i en time
), tærtedagen. Vi har inviteret Christians forældre op til pandekager, som vil blive spist medfriskfrugt, sirup, hjemmelavet chokoladesauce (opskriften får du nedenfor) og naturligvis marmelade og sukker til dem, der helst vil have den slags
i tærter, i salater, i supper – og som her med fyld. ternet squashtærte. Og har du lyst til rigtig mange forslag, kan du finde dem i min lille bog med titlen “Den lille bog om squash”
Jeg bruger det som sagt til alt,- som spiseæble, i tærter, kager og ikke mindst i mine efterårsboller med revet æble og et drys kanelsukker og hakkede nødder på toppen