Jeg ville da heller ikke sætte tænderne i bananer, hvis man kan få lækre og søde danske jordbær - men så havde jeg da en undskyldning for at gå i køkkenet
"Snyde nydelse. ". Hvad er nu det. Endnu en snydekage til samlingen. Ja jeg har efterhånden lavet et par opskrifter, hvor hovedtemaet var "sukkersød uden sukker"
Jeg havde en ide om, at fredagskagen i sidste uge skulle indeholde bananer og peanutbutter. Fordi jeg havde nogle bananer der trængte til at blive brugt, og derudover så smager banan bare super godt sammen med peanutbutter
Mos bananerne og kom dem om mælk, olie, æg og vanillesukker i en anden skål. 150g mel1 1/2 tsk bagepulver1/2 tsk salt70g sukker100g mandler3 bananer5spsk mælk2spsk olie1 æg1/2 vanillesukkerForvarm ovnen til 200 grader. 3 bananer
Lækre, sunde og velduftende muffins med mysli og banan, der kan laves på kun 30 minutter og spises til morgenmad, som eftermiddagssnack eller sundere ‘kage’ til aftenhyggen
Den anden dag havde jeg dog lyst til lidt forandring (og havde kurven fuld af overmodne bananer), og så skulle der laves sprød og hjemmelavet granola igen
Jeg har derudover brugt kokosolie og tilsat mandler, græskarkerner, sesamfrø, tørrede tranebær og en lille smule lakrids, der for mig lige er prikken over i’et
Heldigvis lå der et par overmodne bananer klar til mig, da jeg kom hjem fra det store Amerika, og en tidlig morgen, hvor jetlagget stadig havde sit tag i mig, bagte min kære lillebror og jeg så en omgang af de her lækre muffins
Jeg har også tilsat grofthakkede mandler, græskarkerner og tørrede tranebær, som passer rigtig godt sammen med resten af granolaen, fordi de giver en god syrlig-sødme
Derefter er æblegranolaen rørt med ristede kokosflager og små stykker af tørrede figner, der giver et sødt modspil – det er helt sikkert blevet en konkurrent til den sædvanlige banan granola
Min granola her er derfor sukkerfri, og så er den fyldt med masser af grovvalsede havregryn, kerner, frø, kanel, mandler og syrligt-søde tørrede tranebær