Normalt langtidssteger jeg mine flæskestege og fredag kunne jeg da også servere en svinekam der havde nydt hele 7 timer i ovnen og dermed var så mør at det umuligt kunne skæres i hele skiver
Svinekammen forberedes og steges ved 90 grader, til den er 65 grader indeni. I søndags havde vi besøg af Christians forældre til spisning og lidt hygge
I hvert fald ikke hvis man laver svinekam. Ikke kun fordi man undgår at overstege svinekammen, men også fordi kødet bare får en helt anden lækker konsistens og samtidig er ultra saftigt
Mit svin var grillet og gav lidt røget smag, jeg vil mene at du sagtens kan bruge ordinært ikke forstegt kød, men har du evt resterne af en svinekam - så er du også her med på bølgen af Stop Spild af Mad
Man kan bruge flere udskæringer til flæskesteg, mange vil nok bruge en svinekam / kamsteg, men jeg foretrækker at bruge nakkekam, der har lidt mere marmorering og giver mere smag, samt hjælper til at stegen ikke bliver tør
Nakkesteg eller Nakkefilet er stykket bag hovedet på grisen, lige før svinekammen. Også er der dem som absolout ikke vil have dem, da de er fede og som hellere vil købe de magere af Svinekammen
Inspireret af opskriften på Svinekam med Kirsebær fra i sommer. Sværen blev skåret af og grillet med varmluft, til den ‘poppede’, og så var den også klar