Nogle ved, at jeg INTET vidste om at lave brød før jeg startede for 1år siden. Jeg gad ikke lave det, fordi jeg forstod ikke hvorfor det ikke altid blev godt
En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror. Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
den over i mit fine nye ”surdejs-glas”. længerevarende surdejs-forhold (. Surdejsstarterens skal have konsistens nogenlunde som en tynd pandekagedej, og den skal opbevares ved stuetemperatur i en delvist lukket beholder, der tillader dejen at ånde
Jeg har altså ikke tabt alle kanasterne i hovedet endnu,. ) men jo min surdej hedder Simon. En sur dej er et levende væsen og fortjener et navn, læste jeg engang
Så skal der laves surdej. En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Alt du behøver er at piske den hver dag -eller hver anden
Jeg vil også tilføje, at jeg har forsøgt at gøre surdejsbegrebet en anelse mere “spiseligt” med dette blogpost, fordi jeg selv synes, at det kan blive en næsten for besværlig proces, hvis ikke man kan tage nogle lette genveje hist og her
Sådan starter du en glutenfri surdej. Du skal bruge et helt rent syltetøjsglas. Dag 1. 2 dl vand. 1 tsk. honning (kan udelades eller erstattes af kefir eller yoghurt)
- men det bliver man da bare gladere afEller hvad. I hvert fald kan man glæde sig over, at man ikke behøver vente på en surdej, men at man istedet kan få rugbrød 90 minutter efter man først fik lyst til det
Hvordan laver man et flute med rigtig god smag uden brug af surdej. Det kan man faktisk godt. I modsætning til mange købe-flutes, der ofte smager totalt kønsløst, kan man sagtens lave et godt og smagfuldt flute uden brug af surdej
Som I nok allerede har fundet ud af elsker vi at bage vores eget brød herhjemme. Vi elsker duften og smagen af lækkert hjemmebagt brød om morgenen, og så har vi helt styr på hvad der er i de brød vi selv bager